Klassieke geboortelijst moet steeds vaker plaatsruimen voor online versie

© Getty Images

Vlaamse ouders trekken steeds minder naar een fysieke winkel om een geboortelijst aan te leggen. In plaats daarvan stellen ze een digitale lijst samen met alle gewenste benodigdheden voor hun kindje. Dat blijkt uit cijfers van De gele flamingo.

Hanne Vandenweghe

Een geboortelijst is een handig hulpmiddel voor ouders die een baby verwachten. Je maakt als het ware een overzicht van alles wat je nodig hebt om het kindje optimaal te verwelkomen. Ook voor familie en vrienden, die een cadeautje willen kopen, is zo’n lijst handig om nuttige inspiratie op te doen.

Vroeger trokken mama’s en papa’s in spe meestal naar de winkel om een lijst samen te stellen, nu gebeurt dat vaker online. “Nu al zo’n 15 procent meer ten opzichte van vorig jaar”, aldus Sophie Claes, oprichtster van de webwinkel. Het grootste voordeel aan een digitale versie is de flexibiliteit ervan. “In een tijd waarin we online constant overspoeld worden door producten en merken, passen mensen graag hun geboortelijst aan. Een online lijst kan je op elk moment veranderen. Papieren lijsten bieden minder flexibiliteit. Een ander pluspunt: je deelt dewishlistmet één klik”, aldus een persbericht.

Fysieke lijsten worden mogelijk ook minder populair omdat steeds meer aanstaande ouders voor tweedehandsspullen kiezen. Deze zijn budgetvriendelijker en duurzamer.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer