© pvs

Bewindvoerster van 21-jarige vrouw wordt ervan verdacht geld in eigen zakken te steken en riskeert zes maanden cel

Sint-Niklaas -

De 48-jarige G.S. uit Sint-Niklaas moest vrijdag voor de Dendermondse rechtbank verschijnen. Zij wordt ervan verdacht haar functie als bewindvoerster van een 21-jarige vrouw te hebben misbruikt. “ze heeft schaamteloos haar geld gebruikt om het eigen gezinsinkomen aan te vullen”, sprak de procureur.

De vrouw uit Sint-Niklaas werd in maart 2021 als bewindvoerster aangesteld van het 21-jarige slachtoffer, die op dat moment een relatie had met de zoon van de vrouw. De jonge vrouw trok ook in bij het gezin. “Ik heb haar in huis genomen en behandeld als mijn eigen kind”, verklaarde ze.

Huishuur

Na verloop van tijd ging ieder zijn eigen weg en het slachtoffer ging elders wonen. “Mijn cliënte stelde toen vast dat er maandelijks grote bedragen van haar bankrekening verdwenen”, vertelt de advocaat van het slachtoffer. “S. heeft haar positie als bewindvoerster schaamteloos misbruikt en stak het geld van mijn cliënte in haar eigen zakken.”

“Ik vind het niet correct dat ik hier wordt afgeschilderd als dievegge”, sprak de beklaagde op haar proces. De voorzitter stelde zich echter vragen bij het geld dat op haar rekening terechtkwam. “U rekende meer dan 1.000 euro aan huishuur en onkosten aan, zelfs toen ze niet meer bij u inwoonde. Kunt u dat verantwoorden?”, sprak de voorzitter. Daar kon de beklaagde weinig op antwoorden.

“Dit zijn verwerpelijke feiten”, zei de procureur die zes maanden cel eiste. “Ze heeft op schaamteloze wijze misbruik gemaakt van haar functie als bewindvoerster om haar eigen gezinsinkomen aan te vullen.” De rechter zal het vonnis op 10 juni uitspreken.(pvs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER