Wielrennen : afwachtingswedstrijd nieuwelingen te Vorselaar

Jasper Ferket pakt in Vorselaar zijn eerste zege als nieuweling: “Ik profiteerde van dat beetje ruimte”

Vorselaar -

Tweedejaars nieuweling Jasper Ferket won zondag de afwachtingswedstrijd voor nieuwelingen van de Herman Vanspringels Diamond. Met een ultieme demarrage bleef hij net het aanstormende peloton voor. Lars Peeters werd tweede, Phillip White derde. “Het warme weer was zeker een bondgenoot.”

“Bij de aspiranten heb ik ooit ook al wel eens gewonnen, maar vandaag haal ik mijn eerste succes bij de nieuwelingen”, glunderde winnaar Ferket. “In de bochtige finale wist ik mede doordat een ploegmaat een gaatje liet vallen een kleine kloof te slaan. Net dat beetje ruimte volstond om het spurtende peloton voor te blijven op de smalle finish.”

De 15-jarige renner uit Stabroek (Hoevenen) die uitkomt voor het WAC-team ondervond geen hinder van het warme weer. “Integendeel. Het warme weer was zeker een bondgenoot. Het mocht voor mij zelfs nog enkele graden warmer zijn. Ik kan namelijk goed tegen de hitte. Ook het vlakke parcours speelde in mijn kaart. Want van heuvels ben ik niet echt een fan.”

Olenaar Lars Peeters kwam net te kort om Ferket te passeren en moest bijgevolg tevreden zijn met de tweede plaats. “Voor de tweede dag op een rij”, lachte de eerstejaars nieuweling van het Van Mossel Heist CT. Gisteren (zaterdag, nvdr.) was ik namelijk ook al tweede in Neerwinden. In tegenstelling tot hier was ik er met twee andere renners ontsnapt. Helaas moest ik ook daar in de spurt nipt de duimen leggen.”

Peeters was vol lof over de steun van ploegmaat Mil De Belder. “Het was Mil die de spurt voor mij perfect aantrok. Lange tijd bleef ik steken op de vierde positie. Maar in het slot wist ik gelukkig nog op te schuiven.”

Lieven Verheyen, Karel Lemmens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen