‘Seksslavin’ van Hardy getuigt: “Hij wurgde me vaak tijdens de seks”

© pn/pn

De vermeende seriedoder Renaud Hardy was “ontgoocheld en een beetje gefrustreerd” toen de in september 2015 vermoorde Linda Doms niet inging op zijn vragen om seksuele handelingen uit te voeren met zijn seksslavin D.C. Dat zei de vrouw vrijdagnamiddag tijdens haar getuigenis in het assisenproces.

Het was een getuigenis die heel moeizaam verliep: op veel vragen kwamen voorwaardelijke antwoorden of “ik weet het niet”. Voorzitter Dirk Thys moest haar enkele keren duidelijk maken dat ze onder eed stond, en, ondanks de lastige vragen uit de privésfeer, toch naar waarheid moest antwoorden.

De vrouw leerde Hardy al eind jaren 80 kennen, en het kwam toen al snel tot een seksuele relatie. Iets later was er sprake van seksfeestjes, maar na een drietal jaar werd het contact plots afgebroken.

Het was pas in april 2013 dat Hardy weer contact opnam. “Hij vertelde me dat hij de ziekte van Parkinson had, en hulp nodig had”, aldus de vrouw. “Ik ging voor hem naar de winkel, maar al snel kwam het toen opnieuw tot een seksuele verhouding. In het begin wekelijks, tot dagelijks op het einde.”

Wurgen

Met een lint of een sjaaltje werd de vrouw toen regelmatig gewurgd, ook op haar eigen vraag. Soms tot ze het bewustzijn verloor. “Maar met al die sm-praktijken ben ik nooit op de proppen gekomen”, aldus de vrouw. “Het was het initiatief van Hardy, maar ik ging wel akkoord. Als er dingen waren die ik niet wilde, dan heb ik dat wel gezegd. Hij reageerde daar toen kwaad op. Hij heeft me een keer heel hard geslagen omdat ik een sms-bericht had gelezen dat ik niet had mogen lezen.”

De voorzitter wilde van de vrouw weten of ze nooit bang was geweest van Hardy. “Ja, eigenlijk wel”, reageerde ze. “Maar ik wist dat hij hulp nodig had - dat was mijn zwakke plek.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen