© Google Street View

Carjacking op klaarlichte dag in drukke winkelstraat

In de Bergstraat gebeurde maandag omstreeks 14u een carjacking. Het voertuig van

het slachtoffer geraakte niet veel later betrokken bij een frontale botsing met een terreinwagen. Twee verdachten werden later ingerekend.

kvro, tdk

De wekelijkse maandagmarkt in Heist-centrum was nog maar amper gedaan toen de feiten zich afspeelden. De drukte in de Bergstraat schrikte de daders blijkbaar niet af om op klaarlichte dag toch een auto te stelen. “Ik was op weg naar de meubelzaak Gero Wonen in Lier”, getuigt het slachtoffer, een Heistse die liever anoniem wil blijven. “Toen ik door de Bergstraat reed, vroeg ik me plots af of ik mijn portemonnee wel bijhad. Ik zette me aan de kant ter hoogte van reisbureau Oranjetours om dat even te controleren. Er had vlak daarvoor ook iemand met zijn lichten geknipperd. Ik was dus even uitgestapt om te kijken of er iets mis was.”

Op dat ogenblik zag het slachtoffer een collega aan de overkant van de straat. “Ik stak snel over om heel even goeiendag te zeggen. Iets wat ik voortaan nooit nog zal doen. Op dat eigenste moment merkte de persoon waarmee ik aan het babbelen was namelijk dat er iemand in mijn wagen was gesprongen. Ik ben opnieuw naar de overkant gespurt en heb meteen aan de deurklink getrokken en gevraagd wat hij van plan was. Op dat moment sprong er een tweede man bij in de auto, waarna de bestuurder plankgas gaf. Daardoor verwondde ik mijn hand.”

Bewuste aanrijding?

Het parket bevestigt dat de twee mannen vlak voor de feiten uit een nabijgelegen café kwamen. Ter hoogte van een wegversmalling in de Bergstraat kwam de chauffeur niet veel later frontaal in aanrijding met een terreinwagen van Jaguar. De 22 jaar oude Volkswagen Golf van het slachtoffer geraakte daarbij zwaar beschadigd. Toch trachtten de verdachten hun weg nog voort te zetten, waarna het voertuig tegen een boordsteen knalde en er een wiel afbrak. “Ik heb het zelf natuurlijk niet meer gezien, maar volgens getuigen zouden de daders nog over de spoorwegbrug zijn geraakt, tot ze uiteindelijk in de Biekorf-straat bij de kraag werden gevat”, zegt het slachtoffer.

De dame was een dag na de feiten nog erg geschrokken, maar weet de situatie intussen te plaatsen. “Misschien moet ik de weerslag nog krijgen”, zegt ze. “Ik ben in elk geval al blij dat er geen zwaargewonden, of zelfs doden, zijn gevallen. De daders gingen echt als gekken tekeer.”

De twee inzittenden werden gearresteerd en werden dinsdagmiddag voor de Mechelse onderzoeksrechter Kris Lavens geleid. Getuigen meldden dat het om een bewuste aanrijding leek te gaan. Die piste wordt nu verder onderzocht. “De chauffeur, een 32-jarige man uit Putte, is aangehouden. Zijn passagier, een dorpsgenoot van 26 jaar, werd onder strenge voorwaarden vrijgelaten”, aldus parketwoordvoerder Lieselotte Claessens.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER