Het publiek stond rijden dik aan de start van Dwars door Sint-Job in de Brugstraat.© Elke Lamens

Zonovergoten tweede editie Dwars door Sint-Job trekt massa toeschouwers naar dorpskern

Sint-Job -

Onder een stralende hemel verzamelde op Hemelvaartsdag heel wat volk in de Brugstraat voor de tweede editie van Dwars door Sint-Job. De sfeer was uitgelaten en de opkomst overtrof de verwachtingen, met rijen dik aan de startplaats.

Martine Vermeiren, van de organiserende familie, reageert erg tevreden: “We zijn heel blij met de opkomst. Er zijn nog meer toeschouwers dan vorig jaar. Het weer zit mee en de sfeer is geweldig. Zelfs voetbalsupporters, die net de bekerfinale hadden gevolgd, beleefden meteen de start van de koers mee.”

Het werd een spannende strijd aan de finish, waar Jelle Schuermans, Wout Huygen en Marnik Morbée streden voor de eerste plaats. Zoon Sam Cordy, vorig jaar nog de derde snelste Brechtse renner, behaalde dit keer een knappe tiende plaats in het algemene klassement. In totaal verschenen 45 renners aan de start, waarvan er 37 de eindstreep haalden.

Meer rondes, maar korter maakte het parcours moeilijker. De renners moesten meer bochten nemen.© Elke Lamens

Moeilijker parcours

Met een gemiddelde snelheid van 44 km per uur was het aangepaste parcours dit jaar uitdagender vanwege de kortere rondes en meer bochten, als gevolg van de werken in de Handelslei. Het oorspronkelijke parcours van 22 rondes van 3 kilometer werd aangepast naar 26 rondes van 2,5 kilometer.

LEES OOK: Eerste prijs Dwars door Sint-Job wekt na ruim kwarteeuw dorpskoers opnieuw tot leven

De snelste renner van de dag was Jelle Schuermans. De snelste Brechtse renner was Wout Huygen, die ook zilver veroverde in het algemene klassement. Marnik Morbée behaalde brons in het algemene klassement en zilver op het Brechtse podium. Rik Smets vervolledigde de top drie.

Jelle schuermans was de snelste. Wout Huygen en Marnik Morbée behaalden zilver en brons.© Elke Lamens

Dwars door Sint-Job lokte een enthousiast publiek dat getuige was van een spannende dorpskoers. Daarna barstte er nog een feestje los aan café Den Chup en drankenhandel Claessens. Dwars door Sint-Job is een organisatie van de familie Vermeiren uit Sint-Job, met steun van Brecht, Cycling Vlaanderen en het WAC Team.(ella)

www.dwarsdoorsintjob.be

Supporters lansg het parcours.© Elke Lamens

Spannende finish, stijd tussen de top drie.© Elke Lamens

Wout Huygen was de snelste Brechtenaar. Marnik Morbée en Riks Smets de tweede en derde snelste renner van Brecht.© Elke Lamens

Burgemeester Sven Deckers (N-VA) reikt een prijs uit aan Marnik Morbée.© Elke Lamens

Eerste schepen Daan De Veuster (CD&V) hangt de bronzen medaille om bin Rik Smets.© Elke Lamens

Schepen van Sport Charlotte Beyers (N-VA) feliciteert snelste Brechtenaar Wout Huygen.© Elke Lamens

Na de koers barstte nog een feestje los.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners