belga/twitter playsports
Volledig scherm
© belga/twitter playsports

Fenomenale Van der Poel vliegt naar eerste zege in Koksijde, Van Aert maakt rechtsomkeer

Mathieu van der Poel heeft voor het eerst de Wereldbeker in Koksijde gewonnen. De Nederlander reed in de tweede ronde weg van de concurrentie en rondde vervolgens een knappe solo af tot de finish. Lars van der Haar finishte op 39 seconden als tweede, Wout van Aert werd derde.

  1. “Wat moet hij, voorlopig de beste ooit, nog meer bewijzen?”: Michel Wuyts over mogelijk laatste WK van Van der Poel
    PREMIUM
    11

    “Wat moet hij, voorlopig de beste ooit, nog meer bewijzen?”: Michel Wuyts over mogelijk laatste WK van Van der Poel

    Het Tsjechische Tabor is dit weekend de plaats van afspraak voor het WK veldrijden. En dat voor de vierde maal in de geschiedenis. De drie laureaten tot dusver? Erwin Vervecken in 2001, Zdenek Stybar in 2010 en... ene Mathieu van der Poel in 2015. De Nederlandse titelverdediger kan zondag al zijn zesde wereldkroon in het veld pakken. En zijn laatste? “Wat moet Mathieu, voorlopig de beste ooit, nog meer bewijzen?”, reageert wielerexpert Michel Wuyts. “Spaanse zon biedt zoveel meer voorsprong.”
  2. Van Aert soleert naar zege in Boom, Van der Poel kent tweemaal pech en wordt slechts vierde

    Van Aert soleert naar zege in Boom, Van der Poel kent tweemaal pech en wordt slechts vierde

    Wout van Aert is back in business. Donderdag vierde de wereldkampioen zijn eerste zege van het seizoen, twee dagen later mag de poulain van Niels Albert ook in de derde manche van de Superprestige juichen. Na een hogesnelheidsrace haalde de man van Veranda's Willems-Crelan het voor Laurens Sweeck en Lars van der Haar. Mathieu van der Poel kende een hoogst ongelukkige dag. Na een valpartij en kettingproblemen moest de Nederlander zich tevreden stellen met een vierde plek. Van Aert neemt zo de leiding over in het klassement.