© Isosport

Ook Union lonkt naar Beerschot-smaakmaker Thibaud Verlinden

Na Schalke 04 en een resem Engelse tweedeklassers heeft ook Union een oogje laten vallen op Thibaud Verlinden. De dribbelvaardige flankaanvaller van Beerschot zag onlangs de optie in zijn aflopende contract gelicht worden. Daardoor ligt hij nog tot medio 2025 onder contract, maar hij wordt stevig het hof gemaakt.

Koen Frans

Een half miljoen euro. Voor dat bedrag zou Thibaud Verlinden mogen vertrekken op het Kiel. De 24-jarige flankaanvaller had dit seizoen een belangrijke rol in de promotie van Beerschot. Met vijf goals en tien assists was hij een van de meest productieve spelers in de Challenger Pro League. Schalke 04, Queens Park Rangers en een resem andere Engelse tweedeklassers hengelden de voorbije weken al naar de diensten van Verlinden. Daar is recent ook Union bijgekomen. Er zou zelfs al een concreet voorstel op tafel liggen.

Beerschot nam Verlinden twee jaar geleden transfervrij over van het Slovaakse Dunajska Streda. Voordien speelde de zoon van voormalig doelman Dany Verlinden bij Fortuna Sittard, Stoke City, Bolton en Sankt-Pauli.

In januari van dit jaar liet hij in Gazet van Antwerpen nog verstaan dat hij met Beerschot in 1A wou voetballen. “Ik heb nog nooit in de Belgische eerste klasse gespeeld, en dit jaar word ik al 25, dus dat moet er toch weleens van komen. En dan liefst met Beerschot”, zei hij toen. Afwachten of dat er volgend jaar van zal komen.

LEES OOK. Wekenlange vakantie in het verschiet: voor spelers van Beerschot en Lierse zit het seizoen erop

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners