© BFM

© Patrick Hattori

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Veertien personen op drugsbezit betrapt tijdens controleactie

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft in de nacht van zaterdag op zondag een grootschalige controleactie gehouden in zeven handelszaken op overlastgevoelige plaatsen op haar grondgebied. Met de steun van drugshonden van de federale politie werden onder meer veertien personen met kleine hoeveelheden drugs op zak betrapt en twee geseinde personen gevat.

De politie schreef ook een proces-verbaal uit voor het ter beschikking stellen van een lokaal om druggebruik te vergemakkelijken en één voor het aantreffen van drugs in een handelszaak. Eén persoon, een bezoeker van een van de gecontroleerde panden, werd bestuurlijk aangehouden voor het verstoren van de openbare orde.

In totaal ondergingen 103 personen een controle. Maar liefst 67 onder hen waren al bij de politie gekend voor eerder gepleegde feiten. De controleactie kwam er volgens de politie omdat er de voorbije maanden verschillende meldingen waren binnengekomen over het gebruik en de verkoop van verdovende middelen, wildplassen, vechtpartijen, illegale vreemdelingen, diefstallen en dronkenschap in de handelszaken of hun directe omgeving. “We wensen de overlast voor de omgeving terug te dringen en het is een duidelijk signaal aan de bezoekers van de zaken en bij uitbreiding de buurt”, stelt de politie maandag. In de toekomst zullen er nog soortgelijke acties volgen, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER