Belgische tennissers starten groepsfase Davis Cup tegen Nederland

© BELGA

De Belgische tennismannen openen hun groepsfase van de Davis Cup  in het Italiaanse Bologna met een duel der Lage Landen. Op dinsdag 10 september (15u) wacht in de Unipol Arena (hardcourt) een confrontatie met Nederland. Aansluitend neemt het team van kapitein Steve Darcis het in groep A op tegen titelhouder Italië (vrijdag 13 september, 15u) en Brazilië (zaterdag 14 september, 15u).

Bron: BELGA

België plaatste zich begin februari voor de groepsfase van de Davis Cup dankzij een 1-3-zege bij Kroatië. Vorige maand werden de zestien gekwalificeerde landen onderverdeeld in vier groepen van telkens vier landen. Ze spelen tussen 10 en 15 september groepswedstrijden in vier gaststeden. Dat zijn naast Bologna ook het Spaanse Valencia, het Chinese Zhuhai en het Engelse Manchester. De top twee in elke groep plaatst zich voor de finalefase van de Davis Cup in het Spaanse Malaga (19-24 november).

Na de loting had Darcis een dubbel gevoel. Kwalificatie voor de finalefase wordt “moeilijk”, maar België heeft volgens hem wel “een kans”. “Spelen tegen het Italië van Jannik Sinner staat garant voor een echte Davis Cup-sfeer, ook al zal het heel moeilijk worden om ze te verslaan”, reageerde de kapitein. “Nederland heeft ook een mooie supporterstraditie en het belooft een spannende tweede wedstrijd te worden. We zullen geen favoriet zijn tegen hen, maar we moeten onze kans grijpen. Brazilië is het team, tegen wie de meeste mogelijkheden liggen. Ik ben heel blij, want dit zijn drie wedstrijden die veel enthousiasme kunnen losmaken. We maken dus zeker een kans, ook al weten we dat het moeilijk wordt”, benadrukte Darcis nog.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen