Geen groenten op het veld in Adegem, maar wel dode vogels.

Torenvalk, uilen en pak andere dode vogels gedumpt op veld in Adegem

Op een veld in Adegem, bij Maldegem, zijn 10 dode vogels gevonden. Het gaat niet om kleine vogels, maar bijvoorbeeld wel om een torenvalk en 2 uilen. Volgens de politie zijn de dieren gedumpt, want de vogels zouden niet doodgeschoten zijn door jagers. Door een gebrek aan aanwijzingen volgt er geen onderzoek.

De volledige collectie dode vogels op het veld aan de Gouden Dries in Adegem is opvallend: een torenvalk, 2 uilen, een ekster, een kraai, 2 duiven en 3 eenden. Op sociale media beschuldigden mensen de eigenaar van het veld ervan om vergif gestrooid te hebben, maar volgens de politie zijn de dode dieren daar gewoon gedumpt.

"We hebben geen enkele aanwijzing wie de dader zou kunnen zijn", klinkt het. "De vogels zijn alleszins niet gedood door jagers en omdat het hier gaat om vrij speciale vogels hebben we Dierenwelzijn Vlaanderen verwittigd."

Een onderzoek komt er niet. "Tenzij er de komende dagen nog meer gevallen zouden opduiken natuurlijk. Wij hebben alleen een pv opgesteld. Er zijn geen aanwijzingen en dan valt er ook weinig te onderzoeken."

Meest gelezen