Belgische studente stort voor ogen van vrienden van 120 meter hoge kliffen in Ierland

Een Belgische vrouw is zaterdagnamiddag om het leven gekomen nadat ze van een klif viel in Ierland. Dat melden lokale media. Het zou gaan om een studente die op Erasmus-uitwisseling in Schotland was.

SGG, HSZ, ABA

De jonge vrouw zou samen met drie vrienden een bezoek hebben gebracht aan de Cliffs of Moher, in het westen van Ierland. Door nog onbekende redenen verloor ze haar evenwicht aan de rand van de klif en viel ze naar beneden. De reddingsdiensten startten een grote zoektocht. Al snel werd haar levenloze lichaam in het water gevonden.

Het zou gaan om een Belgische studente wijsbegeerte die aan de KU Leuven studeert, maar op Erasmus was in het Schotse Edinburgh. Ze was afgelopen weekend op uitstap met vrienden in Ierland.

“Het lichaam van een vrouw van begin 20 werd door de hulpdiensten uit het water gehaald”

Hulpdiensten Ierland

“Gardaí (de nationale Ierse politie, red.) en hulpdiensten hebben vanmiddag een operatie uitgevoerd na meldingen van een incident bij de Cliffs Moher. Het lichaam van een vrouw van begin 20 werd door de hulpdiensten uit het water gehaald. Haar lichaam blijft ter plaatse”, klonk het zaterdag.

Buitenlandse Zaken bevestigt dat een Belgische, jonge vrouw in Ierland om het leven gekomen is nadat ze van een klif viel. Meer informatie geven zij momenteel niet vrij.

Niet eerste keer

De Cliffs of Moher zijn een gekende trekpleister in de regio. Op het hoogste punt is er een hoogteverschil van 214 meter. Op de plek waar de jonge vrouw om het leven kwam, zijn de kliffen zo’n 120 meter hoog.

Het is ook niet het eerste dodelijk ongeval in de regio. In januari 2019 viel een 26-jarige Indiër naar beneden toen hij een selfie wilde nemen. In juni 2007 stierf een Hongaarse twintiger tijdens zijn uitstap in de Cliffs of Moher. Hij was samen met vrienden foto’s aan het nemen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen