Marc Coucke, oprichter en voormalig eigenaar van Omega Pharma, werd eerder al de laan uitgestuurd bij Perrigo.
Volledig scherm
Marc Coucke, oprichter en voormalig eigenaar van Omega Pharma, werd eerder al de laan uitgestuurd bij Perrigo. © photo_news

Coucke dreigt volledige vermogen te verliezen: Perrigo eist 1,9 miljard euro terug

De Amerikaanse farmareus Perrigo, de koper van Omega Pharma, eist maar liefst 1,9 miljard euro van Marc Coucke en het fonds Waterland wegens beweerde fraude bij de verkoop. Dat schrijven de kranten van Mediahuis vandaag. Coucke riskeert in theorie zijn volledige vermogen.

235 reacties

  • sandra baart

    6 jaar geleden
    Dan is het pas koekenbak !!!
  • Gillis Pierre Van Laethem

    6 jaar geleden
    en wat als hij onvermogendheid organiseert tegen dan
  • jacques bridelance

    6 jaar geleden
    en intussen blijft een deel van de overnameprijs geblokkeerd zijnde een 250milj euro.....en een deel in aandelen bij perrigo die dalen in waarde....een luchtbel..!!
  • Benny Bertrant

    6 jaar geleden
    Ik vraag mij af hoe grondig dat leger adviseurs van Perrigo deze aankoop hebben voorbereid? Ik veronderstel dat Coucke al geen grote fouten mocht riskeren wegens die onderzoekers, en schadeclaims in USA die zijn er dikwijls ver over. En achter alles gaat dat leger adviseurs vrijuit en worden hun onderzoeken als waarheid aangenomen en nu dit? Ik geloof daar niet in. Dit is toch geen aankoop over één nacht ijs veronderstel ik.
  • Dirk Sonck

    6 jaar geleden
    Het is een oude truck die de Amerikanen ook heel goed kennen. Displays vol met producten bij de apothekers neerzetten en als verkopen in de boekhouding inschrijven. Nadien de onverkochte producten in de display crediteren of terugnemen om op stock plaatsen. En ietwat creatieve boekhouder kan dit een aantal jaar volhouden. Twee vliegen in één klap: grote verkoopscijfers en hoge stockwaarde.