Foto: VRT NWS

Wielertoerist komt om het leven na aanrijding op Jan Bogaertsbrug in Kapelle-op-den-Bos

Op de Verbindingsweg in Kapelle-op-den-Bos is een fietser om het leven gekomen. De man uit Grimbergen week af van het rechterbaanvak en werd frontaal aangereden door een wagen die uit de andere richting kwam.

"Het ongeval gebeurde omstreeks 11.30 uur op de brug op de Verbindingswegā€, zegt Sabine Lievens van het parket Halle-Vilvoorde.Ā  "Een groep wielertoeristen reed er richting Kapelle-Op-den-Bos, toen een van hen over de volle witte lijn reed en op het andere rijvak terechtkwam."

"De 50-jarige man uit Grimbergen werd daarbij aangereden door een wagen die bestuurd werd door een 20-jarige vrouw. Zij legde na het ongeval een negatieve adem- en speekseltest af. Ook een onafhankelijke getuige bevestigde dat de fietser op haar rijvak was terechtgekomen."

De fietser werd nog gereanimeerd, maar overleed ter plekke. De Verbindingsweg werd door het ongeval afgesloten voor het verkeer.Ā De rijbaan werd rond 18.00 uur opnieuw vrijgegeven.

Uitgeweken voor een valpartij

Waarom het slachtoffer over de volle witte lijn reed, is nog niet helemaal duidelijk.Ā "Morgen zullen de mensen uit de wielergroep worden gehoord en intussen wordt er ook gekeken of er camerabeelden zijn van op de brug", aldus Lievens.Ā 

In het tumult van het ongeval kwam ook Leo Van den Brande uit Meise zwaar ten val. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en ligt momenteel op de dienst intensieve zorgen. "Mijn broer kan zich nog maar weinig herinneren van wat er gebeurd is", zegt zijn zus en burgemeester van Meise Gerda Van den Brande (N-VA).

"Blijkbaar is een van de mannen beginnen te zwalpen, waarop die andere man is uitgeweken en op het andere baanvak terecht is gekomen, waar hij werd aangereden. De hele groep is dan beginnen te remmen en toen is Leo ook ten val gekomen." Van den Brande raakte daarbij zwaargewond en ligt op intensieve zorgen in het ziekenhuis. "Hij heeft onder meer 8 ribben gebroken en een klaplong opgelopen. Gelukkig had hij een helm op."

De brug is afgesloten voor het verkeer.
Foto: VRT NWS

Meest gelezen