Pieter Devos met Karamba de Poteau Z.© Van den Bulck Peter

Paardensport Jumping Lummen

Pieter Devos wint in Lummen eerste GP met Karamba de Poteau Z: “Ik voelde de klik, we hebben elkaar gevonden”

Zondag sprong Pieter Devos nog de 5* GP van Madrid, maandag maakte hij zijn opwachting in de 2* GP van Lummen, die hij won. Het was zijn eerste GP zege met de tienjarige ruin Karamba de Poteau Z, familie van zijn bronzen olympische merrie Claire Z.

Dertien Ruiters mochten naar de barrage, waarin de top vijf opnieuw foutloos bleef. De ervaren Devos loodste zijn onervaren Karamba in 38,09 seconden door de barrage. De Ier Harry Allen (Kazelli VDL) werd tweede in 38,56 seconden. Jens Vandenberk uit Pelt pakte met Ma-Belle vh Eegdeken de derde plaats. Elke Appeltans uit Kozen, die rijdt voor de stal van Pieter Devos en vorige week tweede werd in de GP van Lummen, werd nu met Ermitage d’Argouges vijftiende na één springfout in de basisomloop.

“De wedstrijd in Madrid was zondag gedaan. Ik kwam pas zondagnacht thuis en maandag zou een rustdag zijn. Het was op expliciet verzoek van Peter Postelmans dat ik maandag alsnog de GP sprong van zijn Jumping Lummen”, begint Pieter Devos. “Ik deed beroep op Karamba de Poteau Z, die net onder mijn 5* toppaarden staat. Ik beken, Karamba heeft de kwaliteit, maar krijgt te weinig tijd en kansen. Daarom leek de 2* GP van Lummen een uitgelezen opportuniteit.”

“Vorige week sprongen we ook al in Lummen, waar Karamba zijn potentieel toonde. Ik voel de laatste weken dat we steeds dichter naar elkaar toegroeien. Paarden moeten de kans krijgen om zich te tonen en dat heeft Karamba in Lummen gedaan. In de barrage van de GP was ik de laatste starter. De tijd van Harry Allen leek me onklopbaar. Ik had vooraf nooit gedacht aan de zege, ik wilde Karamba vooral beter leren kennen. Maar ik voelde de klik, we begrepen elkaar en kregen meteen zo’n goede wendingen, dat het toch lukte. Winnen was mooi, dat we elkaar gevonden hebben, is misschien nog mooier. Dat geeft moed en vertrouwen voor de toekomst”, kijkt Devos ook al vooruit.

(Lees verder onder de foto)

Pieter Devos op de Olympische Spelen van Tokio met Claire Z.© BELGA

Grillig

Organisator Peter Postelmans blikt even tevreden terug op zijn twee weken jumping. “Het is een harde strijd geweest tegen de grillige weersomstandigheden. Maar we hebben de strijd gewonnen. En dat kon enkel dankzij de logistieke steun van mijn schoonvader George Pieck, hij is 82, maar de grote steunpilaar van Jumping Lummen. Zonder hem zou ik dit niet kunnen organiseren. Mijn dankbaarheid is groot”, vertelt Peter Postelmans, die nu al denkt aan de editie van volgend jaar. (kvlo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer