Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De vijf kanshebbers voor ‘Kinderwoord van het jaar’: heeft single van Antwerps duo voor nominatie gezorgd?

Al zeven jaar lang gaat Ketnet op zoek naar het ‘Kinderwoord van het jaar’, ook wel het favoriete woord van onze kinderen in het afgelopen jaar. Op maandag 18 december wordt de winnaar bekendgemaakt, maar dit zijn alvast de vijf kanshebbers. Mét een Antwerps tintje, want het duo SLM heeft er met hun gelijknamige single mee voor gezorgd dat ‘Ewa Ja’ één van de nominaties is.

nkdr

In samenwerking met Van Dale en onze eigen Jommekeskrant ging Ketnet ook dit jaar weer op zoek naar de favoriete woorden van onze kinderen. Ze hielden er vijf over waarop vanaf nu gestemd kan worden in de Karrewiet-app en op de website van Karrewiet.

Dit zijn de vijf kanshebbers:

Wajo: in Nederland is het straattaal voor ‘heey, hoe gaat het met jou?’, in Vlaanderen gebruiken vele kinderen het om verbazing uit te drukken, zowel positief als negatief. Dan krijgt het de betekenis van ‘amai’.Bijvoorbeeld: Wajo, heb je dat gezien? Of Wajo, het regent keihard!

Cutie: schatje. Bijvoorbeeld: Mijn vriendin heeft een nieuwe kat, wat een cutie!

Episch: geweldig, fenomenaal. Bijvoorbeeld: Die film was episch!

Saai: vervelend. Bijvoorbeeld: X heeft een nieuwe song. Saai!

Ewa ja: awel ja, het is nu zo, maar we maken er het beste van (uit het liedje van het Antwerpse duo SLM). Bijvoorbeeld: Het leven is niet eerlijk, ewa ja.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER