Ook voor Belgisch kampioen en topfavoriet Kristof Bex in zijn Volvo S40 valt de wedstrijd in Arendonk in het water.© RR

BK rallycross op Glossocircuit afgelast door overvloedige regen: “Grond is verzadigd”

Arendonk -

De eerste wedstrijd van het Belgisch kampioenschap rallycross op het Glossocircuit in Arendonk gaat niet door. “Door de vele regen van de voorbije weken en maanden is de grond van het rennerspark en de parking voor het publiek helemaal verzadigd”, zegt Glossovoorzitter Staf Meulemans (83).

Normaal zou op zondag 28 april de eerste grote rallycrosswedstrijd van het seizoen plaatsvinden op het Glossocircuit aan het Schotelven in Arendonk. “Maar we hebben nu al beslist om de race af te gelasten”, zegt Staf. “Vooral het weiland naast het circuit, waar het rennerspark wordt ingericht, baart ons grote zorgen. De grond is er zo drassig dat de piloten met hun zware wagens, trailers en autobussen zich zouden vastrijden in het slijk. Het is gewoon niet te doen.”

Omdat ook de komende dagen nog nat weer voorspeld wordt, willen de organisatoren geen risico nemen en wordt de eerste BK-manche in Arendonk, net als vorig jaar, uitgesteld. Wellicht wordt de wedstrijd verschoven naar zondag 19 mei, maar daarover voert het Glossobestuur nog overleg met de Royal Automobile Club Belgium (RACB), de Belgische autosportfederatie.

LEES OOK. BK op kurkdroog Glossocircuit: “Vorige keer afgelast wegens te nat en nu gaan we moeten sproeien”

Terrein opgehoogd

“Het circuit zelf is in goede staat en kan perfect bereden worden”, zegt Staf. “Ook de geluidsmuur aan de oostzijde, aan de kant van Arendonk-centrum, is intussen klaar. Het probleem zit vooral op de weilanden rond het circuit. Omdat we er geen verharding mogen aanbrengen, hebben we in de winter het terrein al preventief opgehoogd. Alleen heeft de vers aangevoerde grond nu nog zon nodig om goed te drogen en hard te worden.” (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners