© Getty Images

Vrouwen die gefilmd werden tijdens inbraak (met deurbelcamera) lopen 1 jaar cel op

Muizen -

De strafrechter in Mechelen heeft twee Roma veroordeeld tot een jaar cel, waarvan het grootste deel met uitstel voor een inbraak in een woning in Muizen (Mechelen). De twee konden worden opgepakt omdat de deurbelcamera aan het huis hen had gefilmd.

Theo Derkinderen

Half februari zakten V.J. en G.M. af naar Muizen en pleegden een inbraak in een woning. “Een woning die was uitgerust met een slimme deurbelcamera. En die had de twee vrouwen gefilmd tijdens hun werkzaamheden. Nochtans hadden ze gezien dat er zo’n camera aan de deur hing. Want in plaats van aan te bellen om te checken of er iemand thuis was, klopten ze aan”, lichtte procureur Bjorn Vervoort toe. “Ze dachten dat de camera hen dan niet zou filmen, maar het systeem maakte toch beelden omdat er beweging was aan de deur.”

De twee forceerden de deur van de woning en drongen binnen. Op beelden van de deurbelcamera was te zien hoe G.M. regelmatig terug tot in de deuropening kwam gestapt om op de uitkijk te staan. V.J. was op dat ogenblik de woning aan het doorzoeken. Uiteindelijk bleken de vrouwen met geld en een halsketting aan de haal zijn gegaan.

Charleroi

De politie startte een grondig onderzoek op en kwam de nummerplaat van de auto van de twee dieveggen te weten. “En al enkele dagen later dook de auto op in de buurt van de luchthaven van Charleroi. Een politieploeg zette het voertuig aan de kant en trof in de wagen de twee vrouwen aan die gefilmd waren bij de inbraak in Muizen.”

Advocate Tine Decoster stond J.V. bij en noemde de feiten een stommiteit van haar cliënte. “Eigenlijk had ze het plan opgevat om opnieuw te gaan studeren. Maar ze had een nieuwe vriend leren kennen en werd zwanger van hem. Waardoor haar studieplannen in het water vielen. En dan is ze ook het verkeerde pad opgegaan en heeft ze de inbraak gepleegd”, klonk het.

“Het verblijf in de gevangenis is een enorme shock voor haar. Ze zitten met drie in een cel en moet op een matras op de grond slapen”, pikte meester Tanja Smits namens G.M. in.

De rechter legde de vrouwen uiteindelijk een straf met uitstel op, waardoor ze de gevangenis ondertussen mochten verlaten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen