Direct naar artikelinhoud
Hollywood

Robin Williams-biografie onthult 'grappige' #MeToo-getuigenis

Robin Williams en zijn echtgenote Susan Schneider.Beeld EPA

In een nieuwe biografie van acteur en komiek Robin Williams, die zichzelf in 2014 van het leven beroofde, vertelt actrice Pam Dawber, met wie Williams samen acteerde in de sitcom Mork & Mindy, dat hij herhaaldelijk "vunzige dingen" deed. Ze zegt er uitdrukkelijk bij dat ze zich nooit aangevallen of bedreigd voelde.

"Ik heb er nooit aanstoot aan genomen", vertelt Dawber in de biografie die in mei wordt gepubliceerd. "Hij heeft zich aan mij getoond, hij heeft me vastgegrepen, hij heeft tegen me aangeschuurd. Maar ik denk dat hij dat bij veel mensen deed... Het was heel grappig."

"Als je het op papier ziet, zou je geschokt zijn", vertelde Dawber aan de Britse krant The Daily Mail. "Maar op de een of andere manier had hij die onschuldige houding - die pretoogjes. Hij kon heel speels naar je kijken, als een puppy, en dan greep hij plots je tieten vast en rende hij weg. En op de een of andere manier kwam hij ermee weg. Het waren de jaren 70, uiteindelijk."

Mork & Mindy liep van 1978 tot 1982, nog voor Robin Williams een filmster werd en een Oscar won voor Good Will Hunting (1997). Hij speelde een alien die bij Mindy verbleef. Ook regisseur Howard Storm wist van Williams' gedrag. "Het was gewoon Robin die Robin was."

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be.