Direct naar artikelinhoud
Aangeboden door Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Een ovenschotel met kip barst van de smaak dankzij deze drie ingrediënten

Bang dat je ovenschotel met kip te saai is? No worries, voeg olijven toe voor een zuiderse toets, rozijnen voor wat zoetigheid en witte wijn voor een kick, en die ovenschotel wordt een smaakbom.

Wat heb je nodig? (voor 4 personen)

4 kippendijen
1 venkel, in partjes
50 g groene olijven
15 g verse tijm
2 teentjes knoflook, geplet
50 g rozijnen
olijfolie
200 ml witte wijn
peper en zout
800 g krieltjes, gehalveerd (indien groot)

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180°C.
2. Meng de knoflook, de rozijnen, 4 el olijfolie, de witte wijn, peper en zout en laat tien minuten trekken.
3. Leg de kippendijen, de venkelpartjes, de olijven en de takjes tijm in een grote ovenschotel.
4. Schenk het witte wijnmengsel bij de kip.
5. Leg de krieltjes in een andere ovenschotel en besprenkel met olijfolie, peper en zout. Meng goed.
6. Schuif beide schotels 45 à 50 minuten in de hete oven.
7. Haal de schotels uit de oven en serveer. 

Zin in meer kip? Maak onze Caraïbische kiptaco's!

Zo maak je het:
Beeld Lidl
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel