De Turkse marktleider Karadeniz kan in twintig dagen een drijvend stroomplatform uit de Middellandse Zee naar België slepen en heeft veertig dagen nodig om een stroomschip uit het Verre Oosten naar hier te varen.
Volledig scherm
De Turkse marktleider Karadeniz kan in twintig dagen een drijvend stroomplatform uit de Middellandse Zee naar België slepen en heeft veertig dagen nodig om een stroomschip uit het Verre Oosten naar hier te varen. © karpowership/rv

België zoekt stroomschepen tegen black-out

Om het dreigende stroomtekort deze winter op te lossen is de energiegroep Engie Electrabel op zoek naar drijvende elektriciteitscentrales die in onze havens aan het elektriciteitsnet kunnen worden gekoppeld. 

240 reacties

  • Don Tessers

    5 jaar geleden
    De Engie Elektrabel CEO beweerde afgelopen week dat de onderhoudswerkzaamheden aan Doel en Tihange nog voor de winter snel zouden zijn opgelost. Zulke mensen vertellen iets om de gebruiker te misleiden. Ze gaan het nooit halen, tevens zijn de scheuren en gebreken in het beton groter dan wordt vermeld. En nu moet er beroep worden gedaan aan het buitenland die over drijvende energiecentrales beschikken. Het zegt genoeg over de groeiende paniekacties.
  • Marc Pauwels

    5 jaar geleden
    Milieuvriendelijk met al die schoorstenen die zwarte roetpluimen de lucht in sturen. Oostende zal er zwart uitzien.
  • Ian Vandenbossche

    5 jaar geleden
    Missch gaat die liggen in de haven van Antwerpen. Bij de ‘lage emissiezone/hoge inkomstenzone’ van bart de wever.
  • Peter Brokken

    5 jaar geleden
    Zie hier komt de stoomboot uit Spanje weer aan. Ik vraag mij af... Hoe vervuilend deze stoomboten wel niet zijn. De groenen, den Tommelein, Benneken Wets,... Vinden dit niet erg, zolang de benzine en diesel maar goed blijven opslaan.
  • ann smets

    5 jaar geleden
    schandalig!!! en maar betalen...hoe dom kun je zijn iet te investeren kernreactors en te denken dat je alles kan oplossen met een paneel op je dak en een molen in de zee...sukkelaars...waar zitten die groene nu met al hun milieu zever!!!