vrijdag 23 maart 2018 - Volleybal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Lotte Penders: “Onze uitwedstrijden in de play-offs zijn voor mij dichter bij huis dan de thuismatchen.”Tom palmaers

volleybal

Lotte Penders (24) ontvangt met Zoersel ex-club Tongeren

“Ben hier al een ancien”

Datovoc Tongeren start morgen haar drieluik in play-off 2 met een uitwedstrijd bij Zoersel, dat vorig weekend nog met 3-1 verloor in As. Lotte Penders zorgt bij Zoersel voor een Limburgse tint. De 24-jarige aanvalster is een jeugdproduct van Tongeren, speelde meerdere seizoenen voor de hoofdmacht van Datovoc en woont in de Tongerse deelgemeente Rutten. “Ondanks mijn vrij jeugdige leeftijd ben ik bij Zoersel al een ancien.”

Bij de samenstelling van de play-off-poule van Zoersel kon Lotte Penders een glimlach niet bedwingen. “Onze uitwedstrijden zijn voor mij dichter bij huis dan de thuismatchen”, grinnikt ze. “As en Tongeren zijn ook twee van mijn ex-clubs. Ik kreeg mijn opleiding bij het voormalige Eburon Tongeren. Daarna week ik even uit naar Wellen, om vervolgens weer bij Datovoc te belanden. Dan volgde een uitzwerving naar As. Vorig seizoen verdedigde ik weer de kleuren van Tongeren, maar het bestuur wilde met Lotte Schaekers een nieuwe weg inslaan. Toen Zoersel kwam aankloppen, heb ik toegehapt.”

Gemiddelde leeftijd: 19 jaar

Voor Penders, die na haar studies aan het Leuvense sportkot nu haar lerarenopleiding volgt, wordt het morgen een blij weerzien met enkele goede vriendinnen.

“Onlangs ben ik nog een hapje gaan eten met Laurine Vinkesteyn, Annette Ter Hedde en Sofie Hawinkel. Ook Leen Guelinckx en Aukje Janssen van As waren erbij. Er wordt vrij veel van club gewisseld, maar we blijven allemaal goede vriendinnen.”

Zoersel eindigde in de reguliere competitie op de achtste plaats. “We hebben veel stappen gezet”, gaat Penders verder. “Ondanks mijn jeugdige leeftijd ben ik bij Zoersel al een ancien. De gemiddelde leeftijd van onze ploeg is maar 19 jaar. Toch hadden we gehoopt al iets verder te staan. Of ik volgend seizoen nog bij Zoersel speel? Normaal wel, maar een beetje versterking in het achterveld dringt zich wel op. Liefst iemand met ervaring, die op moeilijke momenten het initiatief neemt. Zeker als ik zie hoe andere ploegen zich aan het versterken zijn. As gaat uitpakken met een superploeg, Tongeren heeft Mouha gestrikt. Ook Oostende is zeer ambitieus. Als we willen groeien, moeten we ons dus roeren op de transfermarkt.”

Yellow Tigers

Penders maakte tot haar negentiende deel uit van de succesvolle nationale jeugdlichting. Over een eventuele selectie voor de Yellow Tigers is ze realistisch. “Die droom moet ik toch stilletjes opbergen. Het klinkt gek, maar ik behoor tot de oude garde. De nationale ploeg mikt op jongere speelsters. Maar ik heb heel goede herinneringen aan de nationale jeugdselecties. Ik behoorde tot een schitterende lichting en we hebben veel prijzen gepakt.”

Zaterdag 20.30u: Zoersel-Tongeren (Liga A dames Play-off 2)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws