donderdag 23 november 2017 - Lommel
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

De motoren en ander materiaal van het racingteam liepen erg veel schade op. gvb

Brand in werkplaats van racingteam Jacky Martens

Lommel

Dinsdagavond heeft op het Lommelse industrieterrein Balendijk een hevige brand gewoed in de werkplaats van JM Racing Team van de voormalige wereldkampioen motorcross Jacky Martens. Een vijftal splinternieuwe motoren werd door de brand vernield, en heel wat kostelijk werkmateriaal. “Een zware tegenslag, maar het volgende wedstrijdseizoen komt niet in het gedrang”, reageerde Martens zelf.

De brand in de hal in de Ondernemersstraat, vlak aan het Lommelse crossterrein, werd dinsdagavond even voor 20 uur ontdekt door een medewerker toen plots de stroom uitviel. Toen hij ging kijken in de achterliggende werkplaats was de rookontwikkeling er al enorm. De brandweer van hulpverleningszone Noord-Limburg kwam ter plaatse. “We kregen een oproep voor een gebouwbrand. Ter plaatse bleek het te gaan over een hal en opslagruimte van een motorcrossteam”, schetst brandweerofficier Wim Verbakel. “De vuurhaard situeerde zich binnen en de hal had zich ook helemaal gevuld met rook. Het vuur hadden we snel onder controle. Aan de constructie zelf zal waarschijnlijk weinig structurele schade zijn, maar de inhoud is wel volledig vernield door de hitte en de roetneerslag.” De oorzaak is vermoedelijk een technisch defect.

Voorbereiding 

Het gaat om de infrastructuur waarin voormalig motorcrosser Jacky Martens zijn racingteam ondersteunt. “De schade is enorm, heel de binnenkant ziet roetzwart”, reageert Martens aangeslagen. “Het gaat om de ruimte waarin we ons materiaal ontwikkelen en ons voorbereiden op het seizoen van volgend jaar. Een vijftal splinternieuwe motoren is vernield, en natuurlijk ook heel wat dure diagnose- en meettoestellen. Heel wat zaken zijn gewoon weggesmolten door de hitte. De omvang van de schade zijn we nog aan het opmeten.” Volgens Martens komen de sportieve voorbereidingen van zijn team niet in het gedrang. “Er is gelukkig nog ruimte waar we naar kunnen uitwijken.”

 gvb

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws