Vanaf 19 mei gaan de poorten van de transversaal open tijdens het weekend.© gemeentebestuur Wuustwezel

Transversaal Overbroek – Gooreind doorheen militair domein weer open tijdens weekend

Wuustwezel/ Brecht -

19 mei gaat de transversaal in het Groot Schietveld weer open. Vanaf dan kan je in het weekend te voet of met de fiets van de Arthur Boelstraat in Gooreind naar de Kreolienstraat in Overbroek (Brecht).

Defensie sloot die verbindingspaden enkele jaren geleden af, omdat er teveel mensen naar het militair domein afdwaalden. Na de grote natuurbrand in april ’21, gingen Brecht en Wuustwezel in overleg met Defensie en Natuur en Bos om betere afspraken te maken. Als gevolg hiervan, kan de eerste transversaal nu terug open. Om de veiligheid te waarborgen, heeft Defensie aan beide zijden van het pad een draad aangelegd. Die moet ervoor zorgen dat wandelaars en fietsers op het pad blij ven. Het omliggende terrein blijft immers in gebruik voor oefeningen en is daardoor levensgevaarlijk. Daarom moeten bezoekers zich aan enkele afspraken houden.. Zo mag je er niet door tijdens de weekdagen en geldt er een verbod op open vuur.

Verbinding met kloosterdomein

Om het wandelen nog aangenamer te maken, heeft de groendienst van Wuustwezel een nieuw wandelpad aangelegd vanaf de Arthur Boelstraat naar het domein van de Franciscanessen. Beide wandelpaden zijn vanaf zondag 19 mei om 13 uur opengesteld voor het publiek.

“We zijn buren van de militairen en dan is het goed dat er afspraken kunnen gemaakt worden”, zegt burgemeester Dieter Wouters. “Er is met vertrouwen tussen Defensie en de gemeentebesturen van Brecht en Wuustwezel overlegd. Er is nu een sterke basis voor samenwerking. Wij zijn heel blij dat de passage tussen Gooreind en Overbroek tijdens het weekend mag gebruikt worden door fietsers en wandelaars. Het zal vertrouwd aanvoelen want vele jaren lang mocht deze doorgang gebruikt worden. Wij zijn ook vragende partij om ook de tweede transversaal weer te openen.” (vw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners