© rr

Drugshulpverlening werkt samen in Adviespunt Verslaving

Antwerpenaars die met een verslaving kampen en hulp nodig hebben, kunnen vanaf woensdag bij het gloednieuwe Adviespunt Verslaving. Dat meldt Radio 2 Antwerpen donderdag. Het gaat om een nieuw initiatief waarbij de vier Antwerpse drugshulpverleningscentra samenwerken.

Het nieuwe initiatief gaat breder dan enkel drugsverslavingen. Ook wie af wil van een suikerverslaving of gedragsverslaving kan terecht bij het Adviespunt. Bedoeling is dat verslaafden, en hun entourage, via het nieuwe initiatief tot bij de juiste hulpverlening gebracht worden.

“We gaan dispatchen en opvolgen”, zegt verantwoordelijke Kristof Bryssinck. “Eerst luisteren we naar hun verhaal, en wat voor hen het meest problematisch is. Dan maken we afspraken met de hulpverlener en zorgen we ervoor dat de hulpvragende er ook geraakt.”

De vier Antwerpse drugshulpverleningscentra (ADIC, De Sleutel, Free Clinic en Vagga) vinden het een goeie zaak dat hulpzoekers meteen op de juiste plaats terechtkomen, maar zijn ook bezorgd.

“We denken dat we nu meer vragen gaan krijgen”, zegt ADIC-directrice Corrie Rijsbosch. “Maar we zitten eigenlijk al vol, en om dit systeem op te kunnen starten moesten we allemaal mensen afstaan. De capaciteit is dus verkleind. Als de vraag naar hulp stijgt, maar de mogelijkheid om mensen te helpen verkleint, dan vrezen we wel voor een botsing en voor langere wachtlijsten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER