Juan Pedro Lopez houdt eindwinst vast, Aurélien Paret-Peintre pakt slotrit Ronde van de Alpen

De Spanjaard Juan Pedro Lopez (Lidl-Trek) heeft de eindzege geboekt in de Ronde van de Alpen, een vijfdaagse Italiaanse rittenkoers voor de Pro Series. De Fransman Aurélien Paret-Peintre (Decathlon AG2R La Mondiale) trok vrijdag de slotrit naar zich toe in de sprint van een elitegroep.

Bron: BELGA

‘Juanpe’ Lopez begon als leider aan de slotrit, een etappe van slechts 118 kilometer in Levico Terme, waarin wel tweemaal de beklimming van de Palù del Fersina zat, een col van eerste categorie. De leiderspositie van Lopez werd nog aangevallen door onder meer de Italiaan Andrea Tiberi, de Nederlander Wout Poels en de Fransman Romain Bardet, maar de Spanjaard hield stand.

De rit eindigde in de vallei op een sprint van een elitegroep van zestien renners, waarin de 28-jarige Aurélien Paret-Peintre zich de snelste toonde en zo zijn eerste seizoenszege boekte. Achter de rug van Tiberi, die tweede werd, sprintte de jongere broer van Paret-Peintre, Valentin, naar de derde plaats.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In het eindklassement heeft Lopez 38 seconden voorsprong op de Australiër Ben O’Connor. Tiberi werd derde op 42 seconden. De 26-jarige Lopez droeg in 2022 meerdere dagen de roze leiderstrui van de Ronde van Italië, maar boekte deze week zijn eerste profzeges met winst in de derde etappe en het eindklassement.

De Ronde van de Alpen was voor Lopez, O’Connor en veel andere renners een generale repetitie voor de Ronde van Italië. Geraint Thomas (13e in de eindstand), Bardet (vijfde) en werelduurrecordhouder Filippo Ganna (42e) waren de bekendste namen in het peloton en komen op 4 mei ook aan de start van de Giro.

Uitslag:

Eindstand:

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen