De fietsen staan op de Campus De Troon.© Marc Peeters

Campus De Troon heeft tweede rolstoelplateaufiets: “Ermee rijden vereist toch enige kennis”

Vorselaar -

Op de campus De Troon in Vorselaar staan voortaan twee rolstoelplateaufietsen ter beschikking voor wie een fietstocht wil maken met een rolstoelgebruiker. De nieuwe fiets die vrijdag werd voorgesteld is een elektrisch model.

En dat scheelt een slok op een borrel in vergelijking met het oudere model dat alleen op spierkracht van de bestuurder voortbeweegt. De nieuwe fiets heeft zo’n 11.000 euro gekost. Geld dat werd samengebracht door onder meer Cera, het lokale bestuur, de Fietsersbond, de Hoptimisten en Kiwanis. Ook het Wielercomité Vorselaar en Okra verleenden hun medewerking. Bedoeling is mensen die door leeftijd of ziekte minder mobiel zijn geworden toch op de fiets te krijgen.

Jan maakt een kort tochtje voor de camera’s.© Marc Peeters

De vaste standplaats van de twee fietsen is de campus De Troon aan Sassenhout. Iedereen die dat wil kan de fiets huren. Voor een halve dag betaal je 3 euro, voor een volledige dag wordt dat 5 euro. Het is ook mogelijk om een vrijwilliger fietsbestuurder in te schakelen. Afspraken hieromtrent moeten gemaakt worden met Jan Vervoort.

Handleiding

“Het rijden met zo’n rolstoelplateaufiets vereist toch wel een beetje kennis”, weet Jan. “Het plateau vooraan is iets meer dan een meter breed. Op een smal fietspad ligt het niet altijd voor de hand om fietsverkeer dat uit de tegenovergestelde richting komt te kruisen. Maar we geven graag uitleg. Ook over de manier waarop je met een rolstoel op het plateau moet rijden en hoe je alles veilig moet verankeren.

Vanuit het woonzorgcentrum zijn alvast de eerste reservaties binnen gelopen om een tochtje te maken. Jan Vervoort kan je bellen op 0475.93.59.17.(mph)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners