Sanne Van Looy reageert op haar eigen manier op het vandalisme.© rr

Sanne Van Looy reageert op vandalisme: “Nog nooit is er zoveel (terechte!) aandacht geweest voor de boerenstiel”

Zoersel, Malle -

N-VA Zoersel diende vorige week al klacht in tegen onbekenden voor het vandalisme op de verkiezingsborden aan de Zandstraat, vlakbij de hoek aan de Drengel, in Zoersel. Nu heeft ook burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) van Malle, die al twee keer geviseerd werd, gereageerd.

Op de borden worden slogans als boeren vs N-VA geschreven. “Kijk, ieder mag zijn mening hebben, maar van ongebreideld vandalisme wordt niemand beter. Nog nooit is er zoveel (terechte!) aandacht geweest voor de boerenstiel dus het is hét uitgelezen moment om de vele uitdagingen op tafel te leggen en een duurzaam landbouwbeleid uit te stippelen”, aldus Van Looy.

“Wie uitdagingen ziet, ziet ook kansen. Een eerlijke prijs voor de producten van de boeren, de landbouwer als partner in het open ruimtebeleid, geen versnippering van het agrarisch gebied en prioritair aanbieden aan startende landbouwers, inzetten op duurzame productiemethodes enzovoort. Daar wil het meisje achter het har️tje alvast aan bijdragen”, schrijft Van Looy.

Vermoedelijk gaat het vandalisme uit van boeren, al kan het ook wel van een geïsoleerde gek. Toevallig waren we zelf even verderop in Pulderbos op de Kruisdreef getuige van hoe een man op een fiets met een plat groentebakje op de bagagedrager met verbeten blik vol haat tijdens het passeren zijn middenvinger opstak naar een verkiezingsbord van Johan Steylaerts van N-VA, alsof het een levende persoon betrof die daar stond. Het was zo raar dat het lachwekkend werd.  (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners