Zo’n 25 organisaties organiseren samen ruim dertig uiteenlopende activiteiten.© yjs

Maand lang diversiteit in de kijker dankzij festival ‘Iedereen Mee’: “Uiteenlopende activiteiten en workshops”

Sint-Niklaas -

De stad Sint-Niklaas en zo’n 25 partnerorganisaties zetten diversiteit, inclusie en gelijke kansen een maand lang centraal tijdens de vierde editie van het festival ‘Iedereen mee’. Tussen vrijdag 17 mei en zondag 23 juni vinden ruim dertig activiteiten plaats.

Yannick Joos

Het stadsfestival wordt op gang getrapt op vrijdag 17 mei tijdens de ‘Internationale dag tegen holebi- en transfobie’. In speelgoedzaak Brood & Spelen vindt dan gratis de kick-off van de internationale dag plaats onder de noemer ‘Pride&play’. “Op het menu staan spelletjes, hapjes en ontmoeting op een plaats waar iedereen welkom is”, zegt schepen voor Welzijn Sofie Heyrman (Groen). “Of je nu lesbisch, gay, biseksueel, transgender, non-binair, queer of simpelweg een supporter bent: iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan de bijeenkomst.”

De stad bundelt alle activiteiten van 25 verenigingen en organisaties die meebouwen aan een warme en diverse stad. “Iedereen is welkom om het gevarieerde aanbod van activiteiten te ontdekken, van boeiende workshops, een expo en inspirerende infosessies tot ontmoetingen en heel wat sport- en wandelmogelijkheden”, klinkt het. “In totaal voorzien we in ruim dertig uiteenlopende activiteiten, gaande van een lezing over kinderarmoede en workshops over het gebruik van de smartphone tot buurtbabbels en het Oogstfeest in de samentuin van de Kroonmolenwijk.”

Stadsgesprek

Op zaterdag 1 juni nodigt de stad iedereen uit op het ‘Stadsgesprek iedereen mee’. “Het Stadsgesprek biedt een unieke inkijk in wat we doen om iedereen mee te krijgen in onze stad”, aldus schepen Heyrman. “Het vormt ook het ideale moment om andere inwoners en verenigingen te leren kennen.”

Meer info via: www.sint-niklaas.be/festival-iedereen-mee.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER