Amerikaanse musea bieden gratis toegang aan medewerkers getroffen door shutdown

Philadelphia Museum of Art © REUTERS

Amerikaanse musea en concerthallen openen hun deuren voor overheidsmedewerkers die niet betaald worden door de shutdown. Musea in minstens 27 staten en zeker 19 orkesten bieden de getroffen medewerkers gratis tickets aan.

es

Het Philadelphia Museum of Art biedt gratis toegang voor een getroffen medewerkers en een gast. Bijna 200 mensen gingen op dat aanbod in, zei woordvoerder Norman Keyes. ‘Musea kunnen een plaats bieden om even weg te zijn van de situatie en om een nieuw perspectief te krijgen’, zei Keyes. ‘Het zal de shutdowncrisis niet oplossen, maar het kan helpen om positieve ervaringen mee te maken tijdens een moeilijke tijd.’

Maar ook orkesten bieden gratis tickets aan om naar muziek te luisteren. ‘Muziek heeft de kracht om te inspireren, stress te verminderen en lasten te verminderen’, zei Joseph Giunta van de Des Moines Symphony. Het orkest biedt twee gratis tickets per medewerker aan.

Veel overheidswerknemers leven in of rond Washington D.C., maar deze mensen hebben minder geluk. Culturele instellingen zoals de Smithonian’s museums, galerijen en dierentuinen, die altijd gratis zijn, blijven gesloten tot het einde van de shutdown.