Street artist ā€˜SMOK' zette deze kleurrijke kolibrie op een muur aan het station van Sint-Niklaas.
Foto: stad Sint-Niklaas

Nog meer kunstenaars kleuren Sint-Niklaas: stad pakt uit met nieuwe streetartkaart

In Sint-Niklaas is de nieuwe streetartkaart voorgesteld. Daarop staat een overzicht van alle nieuwe en bestaandeĀ streetartwerken en muurschilderingen inĀ de stad. Sint-Niklaas maakt al meer dan 10 jaar werk van haar openluchtgalerij.

In Sint-Niklaas kun je momenteel op 42 plaatsen in de stad streetart bewonderen. Je stapt meer dan 10 kilometer als je alles wil zien. "Maar er komen nog een pak werken bij", zegt schepen van Toerisme Ine Somers (Liberaal Sint-Niklaas).

"De nieuwe streetartkaart is hetzelfde formaat als onze wandel- en fietskaarten. Er staan nieuwe werken op en kunstwerken die in de loop van het jaar worden aangebracht."

Grote namen hebben al een werk aangebracht: ROA, Dzia, maar ook Tom Lanoye heeft er zijn eigen muurgedicht. Ook een langeĀ graffitimuurĀ van 420 meter lang staat in Sint-Niklaas.

De langste graffitimuur van de stad is 420 meter.
Foto: Dieter Verschooren

Ook afvalintercommunale MIWA wil dit jaar met streetart aan de slag gaan. "Om enkele glasbollen in de stad te bedekken. Dat komt de netheid van de buurt ten goede. In andere gemeenten ziet MIWA dat er minder aan sluikstort wordt gedaan, als de omgeving van de glasbollen aangenaam is. In Sint-Niklaas worden 5 glasbollen versierd."

De nieuwe streetartkaart kun je ophalen in het toeristisch infokantoor. "En die zijn zeer populair. De voorbije jaren zijn er al een 10.000 toeristische kaarten over de toonbank gegaan."

Dit werk van ROA kan je gratis bezichtigen in Sint-Niklaas.
Foto: VRT

Meest gelezen