Timothée Chalamet.© Scott A Garfitt/Invision/AP

Timothée Chalamet kruipt in de huid van Bob Dylan voor nieuwe biopic film

Hij is één van de meest ronkende namen van het moment, en alle filmstudio’s trokken aan zijn mouw. Maar de strijd is gestreden.

Chalamet tekende een deal met Warner Bros om de komende jaren intensief samen te werken. Vooral interessant aan de deal voor de acteur is dat hij ook bij enkele projecten zal betrokken worden als producent. Chalamet mag nog wel films voor andere filmstudio’s maken, maar moet altijd voorrang geven aan Warner.

LEES OOK. Waarom Warner Bros. nu ook met Timothée Chalamet een meerjarendeal sluit

Warner had al een voorsprong op de rest, want met Wonka en Dune: part two maakten beide partijen reeds recent twee grote hits. Het zijn zelfs de enige twee hits van de voorbije zes maanden. Wonka bracht al 632 miljoen dollar op, en de nieuwe Dune-film staat reeds op 575 miljoen. Hoewel zijn carrière nog relatief kort is, schiet Chalamet als een komeet omhoog in het sterrendom. Call me by your name was in 2017 zijn eerste grote filmhit.

Momenteel staat de acteur op de set van A complete unknown van James Mangold. Deze muzikale biopic gaat over het leven van muziekicoon Bob Dylan. De opnameploeg werd zopas in Manhatten gesignaleerd. Het verhaal concentreert zich op de muziekscène van de jaren zestig in New York, net wanneer de 19-jarige muzikant Bob Dylan uit Minnesota als folkzanger zijn doorbraak beleefde.

(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER