© RSCA

Zo speelt Anderlecht vanavond tegen Bayern: Onyekuru naast opvallende jeugdspeler op de bank

Anderlecht staat vanavond voor een moeilijke opdracht: een resultaat halen tegen Bayern, anders wordt Europees overwinteren wel erg moeilijk. Anderlecht doet het tegen Bayern zonder Henry Onyekuru, die op de bank begint, maar wel met Lukasz Teodorczyk. Verrassend: middenvelder Sambi Lokonga (18) zit op de bank. Hij is een jeugdspeler van Anderlecht en het broertje van Standard-speler Paul-José Mpoku. Vanhaezebrouck haalde hem bij de selectie door het ontbreken van Nicolae Stanciu.

jtp

Opstelling Anderlecht: Sels , Deschacht, Kara, Spajić, Gerkens, Appiah, Kums, Trebel, Dendoncker, Teodorczyk, Hanni

Bankzitters: Boeckx, Sá, Onyekuru, Bruno, Beric, Harbaoui, Sambi Lokonga

In doel neemt Matz Sels de plaats weer in van Frank Boeckx, die afgelopen weekend in Moeskroen tussen de palen stond. Achterin is Kara Mbodj verlost van zijn knieblessure, waardoor Sa naar de bank verhuist. Ook Pieters Gerkens is er na een afwezigheid opnieuw bij. Hij speelt in steun van diepe spits Lukasz Teodorczyk. De Poolse international komt terug in de ploeg nadat hij afgelopen weekend in de competitie een eerste van twee schorsingsdagen moest uitzitten.

Teodorczyk kreeg ook wat extra vakantie om het hoofd leeg te maken en gaf op training alvast een gretige indruk. De aanvaller staat al droog sinds 13 oktober en moet het dit seizoen stellen met drie treffers in achttien wedstrijden, maar toch wordt vooral op hem gerekend om het eerste doelpunt dit seizoen voor paars-wit te scoren op het kampioenenbal. Dat zou meteen ook de eerste Anderlechtse treffer worden in de Champions League sinds het doelpunt van Aleksandar Mitrovic tegen Borussia Dortmund op 9 december 2014, bijna drie jaar geleden dus.

Lokonga op de bank

Sambi Lokonga had normaliter meegespeeld in de Youth League, maar zat daar niet in de selectie. Hij werd bij de groep gehaald door het ontbreken van Nicolae Stanciu en mag meteen op de bank zitten. Het is de derde jeugdspeler die Hein Vanhaezebrouck een kans geeft bij paars-wit. Dit weekend zaten de jonge Abdoul Dante en Kobe Cools al op de bank voor de competitiematch tegen Moeskroen.

Opstelling Bayern München: Ulreich, Kimmich, Boateng, Süle, Friedl, Rudy, Tolisso, Vidal, Robben, Lewandowski, Thiago

Bankzitters: Starke, Hummels, Bernat, Javi, James, Dorsch

Tegenstander Bayern heeft echter niet de intentie om cadeaus uit te delen in het Astridpark. De Rekordmeister heeft in principe zes op zes nodig om Paris Saint-Germain nog van de groepswinst te houden. Sinds coach Jupp Heynckes vorige maand het roer overnam van Carlo Ancelotti, werd er acht keer op rij gewonnen en de Duitsers willen er alles aan doen om er daar negen van te maken. Door de blessures van Neuer, Ribéry, Müller, Alaba en Rafinha moet Heynckes wat schuiven met zijn elftal, zo komen Tolisso, Rudy en Boateng opnieuw in de ploeg.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer