Randanimatie vrolijkte de Lentehappening in Hulshout op.© Kristof Van Rompaey

Lentehappening in Hulshout profiteert van eerste echte lenteweer

Hulshout -

De Lentehappening in Hulshout genoot woensdag mee van het eerste echte lenteweer van het seizoen. Naast bloemen en planten hadden ook verenigingen, streekproducten en randanimatie er een plaats. Café Café stelde voor het eerst zijn zomerterras open.

Het lokaal bestuur van Hulshout zocht vorig jaar naar een nieuwe invulling voor de traditionele Bloemenmarkt op 1 mei. De eerste editie van de Lentehappening streek toen neer in Houtvenne. Dit jaar was het centrum van Hulshout aan de beurt, waar tal van standhouders postvatten op het Professor Dr. Vital Celenplein en in de Grote Baan.

Het mooie weer bracht behoorlijk wat bezoekers op de been.© Kristof Van Rompaey

De omgeving werd voor de gelegenheid autovrij gemaakt. De bezoekers zakten in groten getale af om er te grasduinen in het aanbod. Tegelijk pikten ze er de eerste echte zonnestralen van het lenteseizoen mee. Het mooie weer zorgde ook voor een gedroomde opening van het zomerterras van Café Café, een pop-up gelegen op het perceel naast de zaak.

Cafébaas Nick Van Nuffel op zijn nieuwe pop-up zomerterras.© Kristof Van Rompaey

“We hebben hier een capaciteit van zo’n zestig plaatsen”, zegt cafébaas Nick Van Nuffel. “De bedoeling is om het terras de komende maanden te open als het mooi weer is, tijdens weekends en op feestdagen. Mogelijk organiseren we hier in het najaar ook een winterbar.” (kvro)

© Kristof Van Rompaey

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners