© isopix, rr

Ontvoerde Limburger terug in België: “Hopelijk kunnen ze mijn Tinderdate opsporen”

Ruben Vanhees (33), de Maaseikenaar die vorige week in Medellin door een Colombiaanse bende werd ontvoerd, is veilig en wel terug in het land. “Ik ben maandagochtend geland”, vertelt de Limburger, die gisteren ook opnieuw contact had met de Belgische ambassade in de Colombiaanse hoofdstad Bogota.

Ruben STEEGEN

Maandag kon u lezen hoe Ruben vorige week na een Tinderdate in Medellin werd ontvoerd door Colombiaanse gangsters. De Maaseikenaar werd drie dagen lang vastgehouden, afgeperst en gedrogeerd. Donderdag kon hij uit de handen van zijn ontvoerders ontsnappen en dankzij de hulp van de Belgische ambassade in Colombia is Ruben sinds maandag weer in Limburg. “Voorlopig woon ik weer bij mijn ouders in Maaseik. Ik ben er gisteren ook in geslaagd om mijn Whatsapp-gespreksgeschiedenis met mijn Tinderdate Thalia terug op te halen, samen met enkele recente foto’s die ze had doorgestuurd. Hopelijk kunnen ze haar hiermee identificeren, want ze zat uiteraard mee in het complot. Ik heb in ieder geval alle gegevens aan de Colombiaanse politie overgemaakt.”

Ruben nam gisteren ook opnieuw contact op met de Belgische ambassade in Bogota. “Ze hebben mij verzekerd dat ze druk zullen blijven zetten op de lokale autoriteiten zodat het onderzoek grondig wordt gevoerd. Vaak worden zulke dossiers in Colombia immers nauwelijks opgevolgd.”

Voorlopig niet terug

Zijn ontvoerders dwongen de Limburger om een groot deel van zijn spaargeld naar andere rekeningen over te schrijven. “Een van die rekeningen is intussen geblokkeerd, maar het is nog niet zeker of dat geld kan worden gerecupereerd. Maar ik ben al lang blij dat ik hier levend ben uitgeraakt. Wat ik nu ga doen? In ieder geval even tot rust komen bij mijn ouders in Maaseik en enkele vrienden bezoeken. Naar Medellin keer ik pas terug als mijn ontvoerders zijn opgepakt.”

Rubens ontvoering is geen alleenstaand verhaal. Begin deze maand werd een Turks-Canadese professor nog ontvoerd en gedrogeerd in Medellin. De man stierf aan een overdosis. Zijn ontvoerders, die intussen zijn opgepakt, gebruikten net als bij Ruben de datingapp Tinder om hun slachtoffer in de val te lokken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER