© VDB

Een landgenoot erbij voor Peter Maes: Tom Caluwé aangesteld als nieuwe technisch directeur Willem II

Tom Caluwé is de nieuwe technisch directeur van Willem II. Onze 46-jarige landgenoot tekent een contract voor twee jaar met een optie voor nog één jaar. Caluwé is oud-speler van de club uit Tilburg.

De Telegraaf

De voormalig aanvallende middenvelder verruilde in 1999 KV Mechelen voor Willem II. In zes seizoenen speelde hij 182 wedstrijden voor de Nederlandse club, waarin hij 33 keer scoorde. Zijn bekendste doelpunt zal nog in het geheugen van vele supporters gegrift staan. In de halve finale van de KNVB beker in 2005 tegen Ajax schoot Caluwé Willem II naar de finale.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na zijn periode bij Willem II speelde Caluwé nog voor FC Utrecht, Al-Wakrah SC in Qatar, Sint-Truiden en AEK Larnaca op Cyprus.

Van Nederland naar België, en terug

Na zijn profcarrière ging Caluwé aan de slag bij de club waar hij zijn carrière begon, KV Mechelen. Als assistent-trainer en later als sportief directeur, promoveerde hij naar de Jupiler Pro League en won hij de Belgische beker. Na acht jaar bij Malinois werd Caluwé in 2022 technisch directeur van Club Brugge en een jaar later van Zulte Waregem.

De klus bij Willem II, dat kampioen werd in tweede klasse onder Peter Maes, is de volgende stap in zijn carrière. ,”Het voelt hartstikke goed om terug te zijn op het oude nest. De club en de stad voelen vertrouwd aan en er ligt een heel mooie uitdaging. Willem II is weer terug op het niveau waar het thuishoort en ik kijk er naar uit om met de club toe te werken naar een goede en stabiele toekomst in de Eredivisie.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer