Direct naar artikelinhoud
Top 10

Tien tips voor wie zijn gading niet vindt op televisie

Emma Stone en Jonah Hill in 'Maniac'Beeld RV

1. Maniac

Het is het weekje wel voor Cary Fukunaga. Net raakte bekend dat hij de nieuwe Bond-film mag regisseren, en nu gaat ook nog zijn nieuwste reeks Maniac in première op Netflix. De reeks met Emma Stone en Jonah Hill in de hoofdrol is een remake van een Noorse reeks, maar Fukunaga gaf er zijn eigen draai aan. Maniac speelt zich af in een alternatieve werkelijkheid en laat de hoofdrolspelers droomavonturen beleven om hun trauma’s te verwerken. "We verzetten ons met de serie tegen het idee dat normaliteit een ideaal is", zegt Fukunaga in dit interview. Wie er niet genoeg van krijgt, kan op Netflix ook het gelijknamige Noorse origineel bekijken.

Nu op Netflix. 

2. The Marvelous Mrs. Maisel

Atlanta kennen we. Curb Your Enthousiasm ook. Idem voor Glow, Silicon Valley en Unbreakable Kimmy Schmidt. Maar had u voor deze week al gehoord van The Marvelous Mrs. Maisel? Het gros onder ons wellicht niet, en wellicht speelt het feit dat je de comedyreeks op Amazon kan zien daar een grote rol in. Maar de reeks won wel netjes de Emmy voor Outstanding Comedy Series. En dat is meer dan terecht, zeggen zij die The Marvelous Mrs. Maisel al gezien hebben. Checken dus!

Nu op Amazon. 

3. Who is America?

Wie niet kan wachten op de uitzending op Canvas volgende maand, kan op VRT NU al naar de nieuwste worp van Sacha Baron Cohen kijken. In Who is America? doet hij wat hij het beste kan: mensen in de zeik nemen. Je zou denken dat hij nu wel herkend wordt en door de mand valt, maar toch slaagt hij er steeds weer in om mensen héél ver te krijgen. Voor de reeks vermomt hij zich in vier excentrieke typetjes. Eentje daarvan slaagde er zelfs in om conservatieve volksvertegenwoordigers een plan om kleuters toegang te verlenen tot vuurwapens te verdedigen. 

Nu op VRT NU.

4. The Deuce

Seks, drugs en disco. Drie elementen waar je best een prikkelende reeks mee kan maken, bewees het eerste seizoen van The Deuce. Dus zette HBO het licht op groen voor een tweede seizoen en konden David Simon en George Pelecanos, de breinen achter The Wire, opnieuw beginnen te schrijven. Het tweede seizoen speelt zich vijf jaar later af, in 1977, en Candy - een fantastische Maggie Gyllenhaal - slaagt erin haar droom om pornoregisseur te realiseren. 

Nu op Telenet Play More

5. Bojack Horseman

Hoera. Ons favoriet schuimbekkend en vloekend paard is terug. En meer zelfs, het vijfde seizoen is nog beter dan het vorige. "De personages werden nog nooit zo genadeloos gedissecteerd, de storytelling doet niet zelden behoorlijk next level aan en de dialogen zijn in die mate ruw uit het leven gegrepen dat je na elke aflevering met een loden maag naar de aftiteling zit te staren, helemaal klaar voor een cognacje", schreef onze man, die nog steeds aan het bekomen is.

Nu op Netflix.

6. Picnic at Hanging Rock

Valentijnsdag, 1900. Tijdens een uitstapje van de kostschool verdwijnen drie meisjes en een lerares. De verdwijning en alle theorieën erover hebben een grote impact op de school. Na het boek uit 1967 en de verfilming door Peter Weir in 1975 is er nu ook de zesdelige miniserie. Donker, mysterieus en beklijvend, als we de buitenlandse recensies mogen geloven. Ideaal dus voor een paar avonden nagelbijten op de sofa.

Nu op Lumiereseries.com

7. Better Call Saul

Zoek alle lijstjes van de beste series aller tijden op en de kans is groot dat Breaking Bad ergens in de top drie staat. Terecht? Hmmm, misschien is het toch eens het overwegen waard om Better Call Saul daar te zetten. Na vier seizoenen heeft de spin-off "zich sierlijk kunnen ontpoppen tot een superbe, meerdimensionale, erg diepgravende televisieshow", vindt onze man.

8. A Quiet Place

Tip voor wie naar A Quiet Place wil kijken: de inventieve monsterthriller speelt zich af in een wereld waar elk geluid dodelijk kan zijn. Stil zijn is dus aangeraden, maar u zal daar achteraf geen spijt van hebben. Acteur/regisseur John Krasinski houdt u voortdurend op het puntje van uw stoel, en laat u daar af en toe afdonderen van het schrikken. Maar hij begrijpt ook dat de sleutel van een goeie horrorthriller in de personages zit. Als A Quiet Place zo onder uw vel kruipt, dan is dat omdat het een pakkende fabel is over ouderschap. Lees hier onze recensie.

Nu op aanvraag bij Proximus.

9. Nailed it!

Een smetteloos witte tent, kandidaten die patisserie uit de oven toveren waar je alleen bewonderend naar kan kijken,... Bijna alles lijkt zo perfect in Bake Off Vlaanderen. Nee, geef ons dan maar Nailed it!, een bakprogramma met kandidaten die amper een ei kunnen bakken. Hun taarten zijn er dan ook naar, maar je lacht je wel te pletter. "Een bakprogramma om duimen en vingers bij af te likken", oordeelde onze man.

Nu op Netflix.

10. Undercover in the Alt-right

Pano toonde enkele weken haarfijn wat voor een verfoeilijke beweging Schild & Vrienden is. Maar Dries Van Langenhove en zijn vriendjes zijn lang geen uitzondering. In wel meer landen poppen er zo'n radicaal-rechtse bewegingen op. De Zweed Patrik Hermansson ging een jaar undercover bij alt-right en maakte er een documentaire over. "Ik had eerst iets kleiners in gedachten, maar het kostte me zo weinig moeite het vertrouwen te winnen van de kopstukken, dat ik ben blijven doorgaan", zegt Hermansson in dit interview. Het resultaat mag er zijn.

Nu op VRT NU.