Feest in Harelbeke: dit belooft de E3 aan spektakel rond de koers

© rr

De Recordbank E3 Harelbeke staat ook dit jaar garant voor veel spektakel. Dit jaar maken onder meer Peter Van de Veire, Ann Reimen, Brahim, Coco Junior, Gers Pardoel en Laura Tesoro hun opwachting -en om 17u50 wacht er nog een bijzondere verrassing. Wij zijn er van begin tot eind bij, zodat u niets moet missen.

Vanaf zes uur ‘s ochtends start radiozender MNM voor de gelegenheid in het Blue Woods Hotel met zijn liveuitzending. De ochtendshow van Peter Van De Veire wordt dus gemaakt in het hotel waar Lotto-Soudal verblijft. Tijdens het programma zullen er ook interviews afgenomen worden met de renners, ploegdirectie en verzorgers. Om 9 uur start aan de aankomst, de E3-arena dus, MNM Sing Your Song Deluxe met Brahim.

Ludiek cadeau

Omstreeks 9.30 uur verhuist Peter Van De Veire dan naar de E3-arena waar hij samen met Michel Wuyts de openingsshow zal presenteren. Een halfuurtje later zullen de ploegen voorgesteld worden door diezelfde twee heren. Op dat moment zal ook de uittredende winnaar, Greg Van Avermaet in dit geval, een ludiek cadeau ontvangen. Dat zal op het einde zijn, want de olympische kampioen zal wellicht als laatste zijn handtekening op het startblad zetten.

© Joren De Weerdt

Pal op de middag begint MNM Kwistet met Ann Reymen. Omstreeks 12.15 uur wordt dan het officiële startschot gegeven van de 61ste Record Bank E3 Harelbeke. Een kwartiertje later worden hongerige magen op hun wenken bediend. Agristo schenkt vijfhonderd gratis zakjes frietjes weg. Ben je te laat? Niet getreurd. Er kunnen nog frietjes gekocht worden en de opbrengst is ten voordele van de VZW Het Ventiel.

Hele tijd animo

En neen, het valt niet stil. Om 13 uur treden Coco Jr. & The All Stars op voor anderhalf uur. Vanaf dan kan de wielerwedstrijd live gevolgd worden op een groot scherm. U hoeft dus niet naar uw televisie te rennen. Rond 17 uur is de aankomst voorzien en een halfuurtje later de huldigingsceremonie.

Tijd om naar huis te trekken, denkt u dan. Maar niets is minder waar. De animo blijft komen. De organisatie heeft om tien voor zes nog een stunt in de aanbieding. Klokslag 18 uur start er dan ook nog eens een live muziekshow om voor een spetterende afsluiter te zorgen. MNM Sing Your Song Live pakt uit met klinkende namen. En dat allemaal gratis. Gers Pardoel, Laura Tesoro, Gene Thomas, Brahim, Miguel Wiels en Peter Van De Veire zullen er het beste van zichzelf geven in de E3-arena. Het wordt een dag met een totale beleving voor de wielerfan. De sportredactie van Het Nieuwsblad voorziet u van live verslaggeving waarin alle festiviteiten kunnen gevolgd worden, met daarnaast natuurlijk ook de koers. Voor de nieuwsgierigen bestaat de mogelijkheid nog altijd om zelf een kijkje te gaan nemen in Harelbeke.

© Karel Hemerijckx

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen