Na Landa zakt ook Valverde af naar Vlaanderen, Spanjaard heeft nog wilde plannen tot 2020

© Photo News

Mikel Landa start morgen in de Record Bank E3 Harelbeke om kasseigevoel op te doen. Alejandro Valverde volgt volgende week het voorbeeld van zijn Movistar-ploegmaat. Hij start in Dwars door Vlaanderen.

jcs/gvdl

Het is niet de eerste keer dat het Spaanse fenomeen naar Vlaanderen komt afgezakt. In 2014 reed de Spanjaard reeds mee in zowel Dwars door Vlaanderen als de E3 Harelbeke. Vooral in Waregem maakte de Spanjaard ronduit indruk toen hij in volle finale onder meer met Stijn Devolder en Gert Steegmans naar de uiteindelijke winnaar Niki Terpstra leek toe te rijden. De poging mislukte maar Valverde had wel bewezen dat de kasseien hem weinig angst aanjagen.

laden.....

In 2014 reed Valverde zijn Vlaamse wedstrijden in functie van de Tour waarin een kassei-etappe geprogrammeerd stond. Het zal dus wel geen toeval zijn dat het Tourpeloton ook dit jaar weer over de kasseien van het Noorden wordt gejaagd.

De Spanjaard is momenteel nog aan de slag in de Ronde van Catalonië waar hij eergisteren de etappe won.

In een interview met El Mundo Deportivo liet Valverde trouwens doorschijnen dat hij wil doorgaan tot de Spelen in Tokio in 2020. “Ik wil graag door tot mijn 40ste koersen en opnieuw naar de Spelen gaan”, klinkt het in de Spaanse krant. “Op dit moment heb ik echter een contract tot en met 2019 bij Movistar. De leeftijd? Ik geniet nog altijd, zowel op training als in de wedstrijd. Ik hou er nog altijd van om af te zien.”

Valverde zou trouwens zomaar olympisch kampioen kunnen worden in Tokio. Hij vindt er een uitdagend parcours met een grote lus richting de berg Fuji en een aankomst op het racecircuit van Fuji Speedway. De lokale organisatie omschrijft het als een parcours voor klimmers.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen