Franchiser Caro Antson en manager Ymani Dehertog in Trattoria Boretti op Nieuw Zuid. “We stellen vast dat mensen hier zaten te wachten op een zaak als de onze.”© RR

Trattoria Boretti tovert Italiaanse specialiteiten op het bord in nieuwe zaak op Nieuw Zuid

Antwerpen -

In de Jef Cassiersstraat op Nieuw Zuid opende Trattoria Boretti afgelopen week zijn deuren. Het Italiaanse restaurant veroverde in geen tijd talrijke harten in Mechelen en wil dat maar wat graag nog eens overdoen in de nieuwste wijk van de Scheldestad.

Laurens Van Aert

Iets meer dan een jaar geleden opende Boretti, vooral bekend van keukenapparatuur, een allereerste eetconcept in Mechelen. Dat gebeurde onder de noemer Trattoria Boretti. “Maar eigenlijk droomden we op dat moment al van een zaak in Antwerpen”, geeft franchisenemer Caro Antson toe.

“We wilden aanvankelijk een trattoria openen op het Zuid of op het Eilandje. Helaas draaide de zoektocht naar een geschikt pand op niets uit. We trokken naar Mechelen, en terwijl we daar opstartten, kwam dit pand op Nieuw Zuid op ons pad. Ideaal, want daar lagen mogelijkheden voor een fast & casual dining concept.

LEES OOK. Trattoria plant vestigingen in Antwerpen en Amsterdam, maar eerste opent in Mechelen: “Hippe en trendy stad”

Sinds 18 april kunnen liefhebbers van de Italiaanse cuisine terecht in de Jef Cassiersstraat. “Voorgerechtjes, verschillende pasta’s, lasagne, risotto, salades en enkele heerlijke nagerechten”, vat Antson de kaart samen. Stuk voor stuk voor betaalbare prijzen. We willen iedereen de kans geven om te genieten van een heerlijke Italiaanse maaltijd.”

Voor de buurt

Iedereen is dus welkom, al richten Antson en co hun pijlen vooral op buurtbewoners en mensen die werken in de wijk. “Of zij nu ’s avonds langskomen voor een uitgebreid diner met het gezin of ’s middags met hun collega’s voor een zakenlunch: het kan allemaal”, vertelt de franchisenemer.

“In dat opzicht is het leuk dat we elke dag van de week geopend zijn. Mensen kunnen langskomen voor pakweg een heerlijke pasta funghi e tartufo, maar net zo goed voor een kop koffie, een lekker aperitief of om wat te werken aan een tafeltje. Op woensdag, donderdag en vrijdag openen we de deuren om 12 uur en serveren we lunch.”

Prachtig avontuur

“Nieuw Zuid is een buurt in opbouw en dat merk je. We stellen vast dat mensen zaten te wachten op een zaak als de onze. De eerste dagen zijn dan ook meer dan goed verlopen. Nu is het zaak om dezelfde service en kwaliteit te blijven brengen. Als dat lukt, zijn we vertrokken voor een prachtig avontuur.”

Wat de pot schaft? Italiaans, Italiaans en nog eens Italiaans.© Bart Lenaerts.

Het interieur van de nieuwe zaak.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Handelaars en horeca Antwerpen