Tragische dood van Kelly (18) is nieuwe klap voor klasgroep: "Dit komt bijzonder hard aan"

© bfs

De scholen Heilige Familie en Odisee rouwen om (oud)-leerlinge Kelly Dufoort (18) uit Sint-Niklaas. De jonge studente kwam woensdag om het leven op de E34. Voor haar klasgroep is het al de tweede leerling die ze verliezen in een verkeersongeval.

Bert Foubert

Voor Kelly Dufoort kwam woensdagavond om 19.30 uur alle hulp te laat. De jonge studente was als leerling-chauffeur op de baan in een Peugeot, met naast haar een 51-jarige Gentse rij-instructeur, toen ze op de E34 ter hoogte van Melsele in de file belandde. Een Nederlandse trucker die achter haar reed merkte haar wagen te laat op en reed er vol op in. Zowel Kelly als haar begeleider, die ook een goede vriend en collega was van haar moeder, waren op slag dood. De hulpdiensten probeerden beiden nog te reanimeren, maar zonder resultaat.

“Bij iedereen graag gezien”

Het nieuws van de dood van Kelly Dufoort sloeg in haar thuisstad in als een bom. Het meisje was nog maar sinds juni van vorig jaar afgestudeerd in de richting moderne talen-wetenschappen aan de Heilige Familie in Sint-Niklaas. Leerlingen, leerkrachten en directie zijn er met verstomming geslagen. “Kelly heeft zes jaar op onze school gezeten en was bij iedereen graag gezien”, zegt adjunct-directeur Peter Coupé. “Het nieuws van haar dood laat niemand onberoerd. Iedereen is er bijzonder door aangegrepen en leeft mee met haar familie. Bijna allemaal onze leerkrachten hebben aan haar lesgegeven. We bekijken momenteel op welke manieren we Kelly binnen onze school kunnen herdenken.”

Nieuwe klap voor klasgroep

Voor de klasgroep waarmee Kelly dit jaar afstudeerde is het al het tweede overlijden van een medeleerling in een verkeersongeval. In 2013 kwam ook al Margaux Lammens uit Temse, toen 14 jaar, om het leven. Het meisje werd op de fiets doodgereden door een chauffeur van een auto toen ze de baan overstak. “Het overlijden van Margaux heeft toen een enorm grote impact gehad op die klasgroep”, weet de adjunct-directeur. “Iedereen was er enorm van onder de indruk. Met de dood van Kelly wordt deze groep opnieuw getroffen.”

LEES OOK: Bestuurder is enige die weet hoe Margaux (14) stierf, maar zijn verhaal verandert steeds

Kelly Dufoort schreef zich aan het begin van dit schooljaar in aan de Odisee Hogeschool campus Waas in Sint-Niklaas. Daar volgde ze een opleiding leerkracht Nederlands-Engels. Op de school werd een rouwregister geopend. “We zijn zwaar aangeslagen en wensen iedereen veel sterkte toe in deze moeilijke periode”, klinkt het bij de directie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen