Gevangene veinst voetprobleem.... en gaat dan al lopend en zwemmend op de vlucht

© Belga

Een 29-jarige gevangene is donderdag korte tijd ontsnapt na een bezoek aan het Sint-Maartenziekenhuis. De man sprong in de Leuvense Vaart maar kon aan de overkant van het kanaal opnieuw worden opgepakt.

tdk, svds

De gedetineerde, die een jarenlange celstraf uitzit, had verklaard dat hij sinds woensdag last had van pijn aan zijn voet en werd gisterochtend naar het ziekenhuis overgebracht voor röntgenfoto’s. Na het nemen van de foto’s werd de man opnieuw naar de celwagen overgebracht. Toen hij moest instappen liet hij zijn krukken vallen en zette het vliegensvlug op een lopen richting Leuvense Vaart.

De twee begeleiders zetten de achtervolging te voet in maar zagen de gevangene voor hun ogen in het water springen. Hoewel de 29-jarige aan de handen geboeid was, slaagde hij er toch in om naar de overkant te zwemmen.

De begeleiders van het veiligheidskorps sprongen niet in het ijskoude water maar haalden hun celwagen en konden de betrokkene, toen hij uit het water kwam geklauterd, opnieuw overmeesteren. De man werd na zijn avontuur opnieuw in de gevangenis opgesloten.

Wellicht had de gevangene zijn ontsnapping goed voorbereid en de pijn aan zijn voet in scène gezet. Vast staat dat de gevangene heel veel geluk heeft gehad. Zwemmen met geboeide handen is geen sinecure en bovendien levensgevaarlijk.

Uitzonderlijk

Waarvoor de betrokkene een celstraf uitzat was gisteren niet duidelijk. Hij zat een straf van meer dan vijf jaar uit. Door zijn ontsnappingspoging zal de man vanaf nu wellicht extra veiligheidsmaatregelen krijgen opgelegd als hij de gevangenis moet verlaten voor een voorleiding of verschijning voor de rechtbank.

Het is heel uitzonderlijk dat gevangenen in Mechelen ontsnappen tijdens een overbrenging uit de gevangenis.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen