Direct naar artikelinhoud
Spanje

Spanje wacht met klein hartje op redding van peuter uit boorschacht

Reddingswerkers proberen een 2-jarig jongetje te redden uit een ruim 100 meter diepe put.Beeld EPA

Spanje blijft bang wachten op de redding van een 2-jarig jongetje, dat zondag tijdens het spelen in een 110 meter diepe boorschacht zou zijn gevallen. Reddingswerkers proberen met alle middelen de kleine Yulen uit de nauwe schacht met een diameter van slechts 25 centimeter op te sporen, aldus de Spaanse televisie woensdagmorgen.

Intussen zijn in de schacht “biologische resten” gevonden, schreef El País onder aanhaling van de politie. Het gaat om haren, waarvan wordt aangenomen dat ze van het vermiste kind afkomstig zijn. Labonderzoek moet daarover uitsluitsel brengen. Het is niet duidelijk of het kind nog in leven is.

Het ongeval deed zich zondagmiddag voor in een landelijk gebied in Totalan, in de provincie Malaga. Volgens zijn familie viel de jongen in de schacht terwijl hij aan het spelen was vlak bij de plek waar zijn ouders aan het lunchen waren tijdens een zondags uitstapje. Camerabeelden toonden in de schacht een zakje snoepgoed, dat het kind bij zich zou hebben gehad. Los zand belette dat de camera dieper in de schacht kon doordringen.

De reddingswerkers graven nu twee tunnels die rechtstreeks naar het einde van de 110 meter diepe schacht moeten leiden. Die werken zouden niet voor donderdagavond zijn afgerond, klinkt het. 

Spanje wacht met klein hartje op redding van peuter uit boorschacht
Beeld EPA