Moet Caster Semenya hormonen slikken of niet? Man of vrouw? Hoogste sportrechtbank raakt er niet uit en stelt de zaak een maand uit

© REUTERS

De hoogste sportrechtbank TAS heeft de beslissing in de zaak-Caster Semenya een maand uitgesteld. Een absolute wereldtopper op de middenlange afstand, olympische medailles en eremetaal op wereldkampioenschappen bij de vleet… Alleen: ze ziet eruit als een halve man.

hjb

De hoorzittingen zijn al enkele weken geleden gepasseerd, en al die tijd bogen experts zich over haar en andere intersekse-atleten. Een uitspraak was voorzien voor ten laatste 26 maart, een halfjaar voor het WK atletiek in Doha. Maar nu wordt de zaak uitgesteld tot ten laatste eind april.

De internationale atletiekfederatie (IAAF) vindt dat er met gelijke wapens moet worden gestreden en Semenya haar testosterongehalte kunstmatig moet dimmen. Semenya, die zegt dat ze er ook niet kan aan doen dat ze zo is geboren. De uitspraak kan een mijlpaal zijn voor de sport, die in het extreemste geval kan leiden tot aparte competities voor intersekse-atleten.

LEES OOK. De sportwereld danst op het slappe koord in de zaak Caster Semenya, een vrouw met ballen

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen