© JEFFREY GAENS

Philippe Clement op zijn hoede voor EL-duel tegen Slavia Praag: "We zullen top moeten zijn”

Donderdagavond om 21 uur moeten KRC Genk en Slavia Praag onder mekaar uitmaken wie doorstoot naar de achtste finales van de Europa League. Vóór de heenmatch, die in Praag eindigde op 0-0, schatte Genk-coach Philippe Clement de kansen van beide teams in op fiftyfifty. Dat standpunt herhaalde hij deze namiddag op de persconferentie nogmaals.

rco

© JEFFREY GAENS

“Slavia Praag is een stug blok dat moeilijk open te breken is. De bewijzen zijn er: in een poule met Zenit Sint-Petersburg, Bordeaux en FC Kopenhagen incasseerde het amper drie doelpunten. Met het hele team wordt veel defensieve arbeid opgeknapt. Ze spelen mandekking over het hele veld en ze hebben een pak ervaring. Al hun spelers zitten in de leeftijdscategorie van 25 tot 32 jaar. Bovendien zitten er veel internationals bij. Wij zullen dus top moeten zijn om hen te elimineren. Ik ben alvast erg beducht voor hun snelle omschakeling bij balverovering.”

Op de Brugse akker werd Genk zondag gewogen en te licht bevonden. Clement had het achteraf over “mannen versus jongens”. De Genkse mannen zullen vandaag moeten opstaan. “Dat was in Brugge al het geval in de tweede helft”, aldus Clement. “Alleen jammer dat we die 2-1 niet langer konden vasthouden en dat we onmiddellijk de derde tegengoal slikten. Maar goed, ik hoop dat mijn spelers de weg die ze na rust tegen Club zijn ingeslagen, vandaag voortzetten.”

LEES OOK. Fiolic valt uit kern tegen Slavia

© JEFFREY GAENS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer