Justitie

Autopsie Annie De Poortere levert niets op, echtgenoot blijft aangehouden onder elektronisch toezicht

De autopsie op het lichaam van Annie De Poortere heeft geen uitsluitsel gebracht over een doodsoorzaak. Dat bevestigt het parket. De Gentse raadkamer heeft eerder vrijdag de aanhouding onder elektronisch toezicht bevestigd van de 78-jarige H.D., die verdacht wordt van moord in 1994 op zijn toenmalige echtgenote.

blg
Bron: belga

Op zaterdag 27 april werden in de Kerkstraat in Sint-Martens-Latem stoffelijke resten van een lichaam teruggevonden bij verbouwingswerken naast de vroegere woning van Annie De Poortere, die verdween op 12 november 1994. Op basis van “verschillende sterke aanwijzingen” gaat het parket ervan uit dat de resten toebehoren aan de toen 48-jarige vrouw. Er werd een onderzoeksrechter gevorderd om het overlijden te onderzoeken en de familie van de vrouw werd ingelicht.

Uit de resultaten van de autopsie op de overblijfselen van Annie De Poortere valt geen doodsoorzaak af te leiden. Dat bevestigt het Oost-Vlaamse parket.

De toenmalige echtgenoot van De Poortere, de nu 78-jarige H.D., werd opgepakt en uitgebreid verhoord. De nabestaanden van de vrouw kregen te horen dat de man heeft toegegeven dat hij het lichaam verborgen heeft, maar dat hij ontkent dat hij de vrouw om het leven bracht. Het onderzoek moet uitwijzen wat zijn werkelijk aandeel was bij het overlijden van het slachtoffer, stelde het parket, dat verder geen details geeft. 

Zijn advocaat Ashley Bickx bevestigt de gedeeltelijke bekentenis niet, maar zegt wel dat zijn cliënt bij zijn standpunt blijft. Of zijn cliënt stelt dat hij zijn vrouw dood aantrof en dan het lijk verborg, kan de advocaat niet bevestigen. H.D., zelf aanwezig, zei geen woord na de zitting van de raadkamer achter gesloten deuren.