Mauricio Pochettino.© Getty Images

Chelsea neemt al na één jaar afscheid van coach Mauricio Pochettino

Mauricio Pochettino (52) is niet langer de hoofdcoach van Chelsea. Dat maakte de Londense club zopas zelf bekend in een statement. De ploeg van Roméo Lavia eindigde, ondanks een sterke eindspurt, pas als zesde in de Premier League en dat teleurstellende eindresultaat kost de Argentijn uiteindelijk de kop.

mgo
Bron: Belga

In een kort statement bedankt Pochettino het bestuur “voor deze kans deel uit te maken van de clubgeschiedenis”. “De club is nu goed geplaatst om de volgende jaren progressie te blijven maken in de Premier League en Europa.” Een opvolger voor de Argentijnse coach is er nog niet.

De 52-jarige Pochettino kwam vorige zomer naar The Blues en ondertekende toen een contract voor twee seizoenen. Onder zijn hoede eindigden de Londenaars als zesde in de Premier League, goed voor een ticket voor de barrages van de Conference League. Eind februari greep Chelsea net naast een prijs door op Wembley de finale van de EFL Cup met 0-1 te verliezen van Liverpool. In de FA Cup was Manchester City in de halve finales te sterk.

Pochettino trainde eerder Espanyol, Southampton, Tottenham (waarmee hij in 2019 de Champions League-finale bereikte) en PSG. Met de Franse topclub werd hij in 2022 landskampioen.

Wat met Lukaku (en Lavia)?

Chelsea leende op het einde van vorige zomer Romelu Lukaku (31) uit aan AS Roma. De topschutter aller tijden van de Rode Duivels keert na het EK in principe terug naar Londen, waar hij nog tot 2026 onder contract ligt. Met Roméo Lavia (20) zit er nog een tweede Belg in de kern. De jonge middenvelder, die voor 60 miljoen euro overkwam van Southampton, speelde dit seizoen door heel wat blessureleed amper een match voor Chelsea.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer