Viviana Gonzalez.© Jan Van der Perre

ALLEMAAL ANTWERPEN. “Ik werk als matroos op ons eigen schip”

Antwerpen -

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Viviana González (41).

“Ik ben op zoek naar leuke cadeautjes voor mijn nichtje, dat eerder deze week werd geboren. Helaas weet ik niet goed welke winkels ik best binnenstap. De tijd begint echter te dringen, want later vandaag moet ik opnieuw aan boord van mijn schip.” 

“Ik werk als matroos op de Sardana. Dat is een Nederlands schip gespecialiseerd in het transport van poederstoffen. Samen met mijn man Xander vaar ik tussen België, Nederland en Duitsland. Hij is eigenaar en kapitein van het schip. Het leven is heerlijk op de Sardana. Ik houd me bezig met uiteenlopende technische taken. Maar het schip is onze thuis, dus moeten er ook huishoudelijke taken worden uitgevoerd.”

“Ik keer regelmatig enkele weken terug naar mijn Ecuadoraanse familie in Barcelona. Daar is mijn tweede thuis. Soms mis ik het wel. Of ik altijd gedroomd heb van een leven als matroos? Nee, allerminst. Maar toen ik mijn echtgenoot leerde kennen op vakantie, was ik meteen verkocht. Ik schreef me meteen in voor een cursus. Al die jaren later heb ik er nog geen seconde spijt van gehad.”

Viviana González.© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Allemaal Antwerpen