© Mosaert | YouTube

Stromae lost langverwachte nieuwe muziek

Hij had al een paar flarden gepubliceerd op zijn sociale media om de nieuwsgierigheid aan te wakkeren, maar de langverwachte nieuwe single van Stromae staat nu eindelijk online.

adb, gjs

De video van de single kwam in de nacht van donderdag op vrijdag even online. Die stond nog verborgen op YouTube, maar het Amerikaanse modemagazine ‘Vogue’ raakte vrijdag om middernacht blijkbaar aan de link om het nieuwe werk toch te kunnen bekijken. Na een tweetal uur had ook Stromaes team dat door, waarna de video weer offline werd gehaald.

Wij konden de video bekijken voor die verdween. De clip voor ‘Défiler’ maakt gebruik van beelden van de modeshow ‘The Mosaert Factory’ in Parijs voor de nieuwe kledinglijn ‘Capsule n°5 van Stromaes label Mosaert.

Single

De single Défiler is er intussen wel en is te beluisteren op Spotify.

Afgezien van de achtergrondmuziek bij een promofilmpje voor zijn ‘Capsule n°4’ een dik jaar geleden – kort, zonder vocals en afwijkend van zijn normale stijl – is deze muziek het eerste solowerk van de Brusselse artiest sinds de single ‘Quand c’est’ in 2015. Drie jaar hebben zijn fans dus moeten wachten, maar met een negen minuten durende compositie is hun geduld beloond. Het nummer mag gerust een van Stromaes betere genoemd worden, in zijn kenmerkende stijl, en met een sterk gezongen betekenisvolle tekst.

“Het liedje gaat over wandelen in de oorspronkelijke betekenis en figuurlijk”, zegt Stromae aan ‘Vogue’. “Het gaat ook over schoonheid en onze moderne opvatting ervan. Eigenlijk spreek ik over het leven in het algemeen. Soms ga je vooruit, dan ga je achteruit, en soms probeer je jezelf voorbij te steken, of niet.”

Stromae schreef de muziek speciaal voor het defilé, samen met zijn broer en art director Luc Junior Tam, die ook de clip regisseerde. ‘Défiler’ is van titel en songtekst tot videoclip duidelijk verweven met de kledinglijn. Of dit de aanzet is voor een nieuw album dan wel puur promotiemateriaal voor zijn ‘Capsule n°5’ is dan ook onduidelijk.

© ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer