vrijdag 27 april 2018 - Handbal
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Thomas Driesen in actie tegen NeLo. HBVL

Handbal

Thomas Driesen wil behoud veiligstellen met Houthalen

“Verwachtingen niet kunnen inlossen”

Kreasa Houthalen en HC Eynatten knokken zaterdag voor de leidersplaats in de play-downs in eerste nationale. “Die koppositie is onbelangrijk”, reageert Houthalen-speler Thomas Driesen. “Het belangrijkste is dat we - bij winst - ons verblijf in eerste nationale met een jaartje verlengen.”

Thomas Driesen is met twintig doelpunten topschutter van Houthalen in deze play-downs. Toch steekt de 22-jarige speler niet onder stoelen of banken dat hij niet tevreden is over het seizoen van de Limburgse eersteklasser.

“We staan onder onze waarde geklasseerd. We hebben ons helaas niet kunnen mengen in de strijd voor de toekenning van de tickets voor de barragecompetitie met promotie naar de BeNeleague als inzet.”

“Niet dat we de ploeg hebben om te promoveren naar die grensoverschrijdende competitie, maar dat geldt net zozeer voor Doornik als Atomix, die zich nu kunnen meten met Tongeren en Sasja. Een stuk interessanter dan die wedstrijden tegen Visé 2, Merksem en Eynatten.”

De kans dat ik vertrek bij Houthalen, is reëel. Ik wil inzetten op handbal Thomas DRIESEN

“Waar het dan misgelopen is?  Het was niet het seizoen van Houthalen. We hebben veel blessures gekend en dus maar zelden met de typeploeg kunnen spelen. En dan waren er nog de trainerswissels. Op die momenten was er uiteraard onrust in de rangen en dat werkt niet meteen prestatiebevorderlijk.”

Driesen heeft nog geen beslissing genomen met het oog op volgend seizoen. “Ruben Vanhoudt blijft en da’s een goede zaak voor de club. De spelers hebben nu ook duidelijkheid. Toch hebben de meeste jongens nog geen beslissing genomen. Er wordt naar mekaar gekeken. Wie doet wat? Zelf heb ik ook nog geen knopen doorgehakt. Ik ga in september aan mijn thesisjaar beginnen. Ik heb wat meer vrije tijd en zie het wel zitten om in te zetten op het handbal. Een overstap naar een club die in de Beneleague actief is, lijkt me wel wat. Er lopen onderhandelingen met andere clubs, maar concreet is er nog niets. De kans dat ik vertrek in Houthalen is echter wel reëel.”

Zaterdag 20.15u: Kreasa Houthalen-Eynatten (play-downs eerste nationale)

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws